Εξέλιξη – σοκ για το άγριο έγκλημα με θύμα τη Μαρία Σταμάτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Νέα στοιχεία για την άγρια δολοφονία που είχε συγκλονίσει το Βόλο με θύμα τη Μαρία Σταμάτη.

Μετά από επτά χρόνια έφτασαν στην Εισαγγελία Βόλου τα αποτυπώματα ενός ακόμη ατόμου, τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Η άτυχη 86χρονη είχε εντοπιστεί νεκρή στο σπίτι της στις 30 Αυγούστου του 2009. Μάλιστα, φιλικό της πρόσωπο τη βρήκε φιμωμένη και δεμένη με ταινία.

Επτά χρόνια μετά το άγριο έγκλημα, η Ανακρίτρια Βόλου έβγαλε ένταλμα σύλληψης εναντίον 25χρονου για ανθρωποκτονία από πρόθεση με κίνητρο τη ληστεία. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου έκαναν το πρωί της Τετάρτης (30/11/2016) αιφνιδιαστικό έλεγχο στο σπίτι του και τον συνέλαβαν. Σύμφωνα, με πληροφορίες της εφημερίδας Ταχυδρόμος Βόλου, ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες σε βάρος του. Φέρεται να δηλώνει ότι επισκεπτόταν την ηλικιωμένη με τη γιαγιά του συχνά και αποδίδει εκεί την εύρεση των δαχτυλικών αποτυπωμάτων του.

Υπενθυμίζεται ότι η άτυχη 86χρονη βρήκε φρικτό θάνατο στα χέρια των δολοφόνων της το κίνητρο των οποίων σύμφωνα με τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας ήταν η ληστεία.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης είχε γίνει δύο χρόνια μετά, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε συλλήψεις 11 ατόμων, εκ των οποίων οι έξι κρίθηκαν προφυλακιστέοι και σχηματίζοντας δικογραφία κατά άλλων 14 ατόμων.

Η οργάνωση μετρούσε πέντε δολοφονίες ηλικιωμένων, 15 ληστείες σε Λάρισα και 19 ληστείες στο Βόλο.

Προφυλακιστέοι είχαν κριθεί μεταξύ άλλων τρεις Αλβανοί 24,25 και 39 ετών και μία γυναίκα ηλικίας 37 ετών. Από τις έρευνες προέκυψε ότι τα μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης ευθύνονται για το θάνατο 86χρονης Μαρίας Σταμάτη.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr