Χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό για 24 ώρες – Στάση εργασίας στο τραμ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράςσκληραίνοντας τη στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση.

Οι συνδικαλιστές σε Μέτρο και Ηλεκτρικόαποφάσισαν αιφνιδιαστικά την Τρίτη 5 Ιουλίου,την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 6 Ιουλίου, σε ένδειξη αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ.

Στάση εργασίας, από τις 10:00 έως τις 14:00, και όχι 24ωρη απεργία, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Τετάρτη 6 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στο τραμ.

Στις 08:00 το πρωί οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, «οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων».

Υπενθυμίζεται ότι μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται και τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και προαστιακό. Σήμερα Τετάρτη, θα τραβήξουν 24ωρο χειρόφρενο. Την Πέμπτη θα γίνουν στάσεις εργασίας 5 με 8 το πρωί, από 13:00 – 16:00 μετά το μεσημέρι και από τις 21:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα.

Μποτιλιάρισμα στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας

Η απεργία σε Μετρό και ΗΣΑΠ έχει προκαλέσει σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα σε πολλούς δρόμους της πρωτεύουσας.

Από νωρίς το πρωί η κίνηση και στα δύο ρεύματα του Κηφισού είναι πολύ αυξημένη, με τις καθυστερήσεις να εντοπίζονται στην κάθοδο στο ύψος της Νέας Φιλαδέλφειας και από το Περιστέρι μέχρι το Αιγάλεω. Στην άνοδο χαμηλές ταχύτητες καταγράφονται από το ύψος του Μοσχάτου και από τα ΚΤΕΛ μέχρι τα Πατήσια.

Απέραντο πάρκινγκ θυμίζει η λεωφόρος Κηφισίας, κυρίως στο ρεύμα προς Αθήνα. Προβλήματα και σε Μεσογείων, Κατεχάκη, Θηβών και Ιερά οδό. Με υπομονή πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που σκοπεύουν να κινηθούν γύρω από το λιμάνι του Πειραιά.