Σάλος από τα «ΤΑΞΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ» στο ΑΧΕΠΑ! Παρέμβαση εισαγγελέα και υπουργού

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσε η απίστευτη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για ελλείψεις χειρουργικών υλικών στο νοσοκομείο και για… «ταξικά χειρουργεία».

Όπως είχαν καταγγείλει οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, οι ασθενείς που χρήζουν χειρουργικής επέμβασης και διαθέτουν χρήματα, καλούνται να αγοράσουν τα απαραίτητα χειρουργικά υλικά με κόστος που φτάνει τα 500 ευρώ.

Έτσι και εξασφαλίζουν ότι θα μπορούν να χειρουργηθούν αλλά και προσπερνούν τις λίστες αναμονής και χειρουργούνται. Αντίθετα, όσοι δεν έχουν χρήματα, περιμένουν στις λίστες αναμονής πάνω από ένα έτος…

Η προϊστάμενη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, προκειμένου να διερευνηθεί η επίμαχη καταγγελία και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες για το αδίκημα της «έκθεσης σε κίνδυνο».

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες του STAR, με εντολή του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού τη Δευτέρα το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας θα παρέμβει άμεσα για να διερευνήσει την υπόθεση, ενώ θα ιενεργηθεί και ΕΔΕ για το θέμα χωρίς ωστόσο να υπάρχει ακόμη κάτι περισσότερο επ΄αυτού.