Από φθινόπωρο ξεχάστε 13ο και 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα δύσκολα είναι μπροστά. Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση θριαμβολογεί για το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης, τα χειρότερα δεν έχουν έρθει ακόμα.

Ο πιο δύσκολος κάβος για τον ελληνικό λαό, που θα αποτελέσει το εφιαλτικότερο όλων των σεναρίων θα είναι η διάλυση των εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα προκειμένου να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση τηςδιακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ.

Οι πολίτες δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί το μέγεθος της συντριβής. Ίσως, όταν καταλάβουν τι ετοιμάζεται να αποδεχθεί η κυβέρνηση, να είναι πλέον πολύ αργά.

Εκτός από τα μέτρα για την επόμενη δόση, το συμπληρωματικό μνημόνιο θα περιλαμβάνει και δεσμεύσεις με τα επόμενα προαπαιτούμενα που αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας η κυβέρνηση κατά τη διαδικασία της δεύτερης αξιολόγησης.

Πριν καν προλάβει να κλείσει η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ανοίγει η δεύτερη, για τα λεφτά που θα πρέπει να λάβει η χώρα μας τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Επειδή ακριβώς η ελληνική κυβέρνηση αρνείται εδώ και μήνες να προχωρήσει σε οποιαδήποτε μεταρρύθμιση, για να μην χαλάσει το βόλεμα της εκλογικής της πελατείας, το «μάρμαρο» θα το πληρώσουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα.

Από το φθινόπωρο λοιπόν έρχονται:

  1. Μπαράζ ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα και δικαίωμα lock out των επιχειρήσεων. Και τούτο παρά τις διαβεβαιώσεις χθες, Δευτέρα (30/05/2016) του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, πως κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.
  2. Κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να κατανέμονται οι συνολικές αποδοχές κάθε εργαζόμενου σε 12 μήνες.
  3. Νέα μείωση του κατώτατου μισθού, επειδή οι αποδοχές έχουν μειωθεί περαιτέρω τα τελευταία χρόνια και πλέον δεν θεωρούνται ιδιαίτερα ελκυστικοί για προσλήψεις από τους σημερινούς ή μελλοντικούς (Έλληνες και ξένους) εργοδότες οι μισθωτοί των 586 ευρώ.