Καιρός: Μεγάλη Εβδομάδα με χιόνια και καταιγίδες – Πού και πότε θα «χτυπήσουν» τα φαινόμενα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρόςτη Μεγάλη Εβδομάδα, με το σκηνικό να «ντύνουν» χιόνια, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας.

Ήδη τα φαινόμενα θα «χτυπήσουν» από σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), για σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα(25/04/2016), προβλέπονται στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τοπικές βροχές και σποραδικέςκαταιγίδες που πιθανόν από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές στα δυτικά και βόρεια. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά των βορειοδυτικών περιοχών. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ που από το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Στην Αττική λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι τοπικά αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 που αργά το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Λίγες νεφώσεις παροδικά στα δυτικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα ενταθούν και πιθανόν πρόσκαιρα θα είναι ισχυρά. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από 1.000 μέτρα). Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ που αργά το βράδυ στα δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η μεγίστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανόν στα βόρεια από το απόγευμα θα είναι τοπικά ισχυρές. Λίγα χιόνια το βράδυ στα ορεινά της Ηπείρου (πάνω από 1.000 μέτρα). Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που από το βράδυ θα γίνουν βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις οι οποίες το μεσημέρι και το απόγευμα θα είναι κατά τόπους αυξημένες όποτε θα σημειωθούν μεμονωμένες βροχές στα ορεινά κυρίως της ανατολικής Στέρεας και Εύβοιας. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλία η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες και στην Κρήτη θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Λίγες νεφώσεις οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Μεγάλη Τρίτη (26/04) στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις ανατολικότερες περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών. Γρήγορη βελτίωση του καιρού από το μεσημέρι. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τις πρωινές ώρες στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ. Από τη νύχτα στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν νότιοι και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση.

Τη Μεγάλη Τετάρτη (27/04) γενικά αίθριος ο καιρός. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μεμονωμένες βροχές στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη (28/04) θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι στα δυτικά κεντρικά και βόρεια από νότιες διευθύνσεις και στα υπόλοιπα δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Τη Μεγάλη Παρασκευή (29/04) στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με τοπικές βροχές. Βελτίωση από το βράδυ. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και πιθανόν στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Μεγάλο Σάββατο (30/04) αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείους. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.