Με τι καιρό θα σουβλίσουμε το αρνάκι; Αναλυτικά η πρόγνωση για τη Μεγάλη Εβδομάδα

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Άστατος αναμένεται την Κυριακή ο καιρός με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, καθώς και σε νησιωτικές περιοχές του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα εκτιμάται ότι θα παρατηρηθούν παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα τοπικών όμβρων στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Το άστατο σκηνικό θα συνεχιστεί μέχρι και την Μεγάλη Τρίτη με σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας , ενώ τη Μεγάλη Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει και πάλι άνοδο, σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες:

Τη Μεγάλη Δευτέρα, στα δυτικά, τα κεντρικά, τα βόρεια και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν μετά το μεσημέρι κυρίως στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών καταιγίδων μικρής διάρκειας, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές. Οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάσουν τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Τη Μεγάλη Τρίτη, στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας. Βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς έως και 4 μποφόρ και αργότερα θα στραφούν σε ισχυρούς τοπικά έως και 7 μποφόρ, όπου και σταδιακά θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.

Τη Μεγάλη Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και πιθανόν να εκδηλωθούν μπόρες στα βόρεια ορεινά. Η θερμοκρασία θα είναι σε άνοδο.

Τη Μεγάλη Πέμπτη, θα έχουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα πυκνώσουν και είναι πιθανό να σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο!

Τη Μεγάλη Παρασκευή στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ενώ το βράδυ θα σημειωθεί βελτίωση του καιρού. Στις υπόλοιπες περιοχές, θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Το Μεγάλο Σάββατο, θα έχουμε αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές ενώ η θερμοκρασία δεν θα έχει αξιόλογη μεταβολή.

Για την Κυριακή του Πάσχα, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, προβλέπεται καλοκαιρία.