Εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση: Νέα στοιχεία για την υπόθεση

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τις αστυνομικές αρχές και όχι μόνο απασχολεί η εξαφάνιση του 11χρονου Διονύση από το Κέντρο Φιλοξενίας του νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία.

Ο 11χρονος ήταν σε γενικές γραμμές ένα ήσυχο παιδί παρά την περιπέτεια που είχε περάσει. Το δράμα που έζησε σε αυτή την τρυφερή ηλικία ο μικρός Διονύσης στις αρχές του καλοκαιριού τον σημάδεψε.
Ο 11χρονος Διονύσης, είχε μπει σε ένα αγροτικό αυτοκίνητο και κατά λάθος είχε λύσει το χειρόφρενο. Το αυτοκίνητο ακυβέρνητο κύλησε στην κατηφόρα, με αποτέλεσμα να παρασύρει και να σκοτώσει ένα παιδάκι 1,5 έτους, την ξαδελφούλα του, την ώρα μάλιστα που στο τιμόνι του ακυβέρνητου αγροτικού καθόταν ο ίδιος ο Διονύσης.
Το παιδί έπαθε σοκ από το θάνατο του ανήλικου, ενώ ξεσηκώθηκε θύελλα από τους γονείς του θύματος, στο καταυλισμό των Ρομά στην Γαστούνη.

Με την υπόθεση του 11χρονου Διονύση ασχολήθηκε η Πρόνοια, με αποτέλεσμα οι Κοινωνικοί Λειτουργοί που ανέλαβαν να διερευνήσουν την περίπτωση του 11χρονου, να διαπιστώσουν πως το περιβάλλον που μεγαλώνει είναι παντελώς ακατάλληλο για ένα παιδί και μάλιστα στην πιο τρυφερή του ηλικία, παρά το γεγονός ότι τόσο ο παππούς του όσο και η γιαγιά του με τις δυνάμεις που διέθεταν προσπαθούσαν για το καλύτερο. Έτσι, βρέθηκε στο Κέντρο Φιλοξενίας του νοσοκομείου Παίδων.

Τι έγινε τα τελευταία λεπτά πριν εξαφανισθεί

Σύμφωνα με πληροφορίες το πρωί της Κυριακής, επισκέφθηκε τον μικρό Διονύση ένα ζευγάρι που δήλωσαν συγγενείς του μικρού. Δεν είπαν τον βαθμό συγγένειας που είχαν με τον Διονύση, ωστόσο οι υπεύθυνοι τους άφησαν να τον δουν αφού το παιδί έδειξε απίστευτη οικειότητα. Όπως περιγράφουν μάλιστα ο μικρός έτρεξε προς την γυναίκα και έπεσε στην αγκαλιά της.

Το ζευγάρι κάθισε αρκετή ώρα με τον μικρό Διονύση και έφυγε στις 13.30 το μεσημέρι της κυριακής. Πέντε λεπτά αργότερα, το παιδί ζήτησε να πάει στην τουαλέτα και χάθηκε!

Όπως εκτιμάται από αστυνομικές πηγές, πρόκειται όντως για συγγενείς του παιδιού από καταυλισμό Ρομά της Αττικής. Σήμερα μάλιστα στον συγκεκριμένο καταυλισμό θα γίνει αιφνιδιαστικός έλεγχος.

Πηγή: madata.gr