Έτσι θα λειτουργεί το βραχιολάκι που θα βάλει ο Ρωμανός

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Νίκος Ρωμανός θα είναι ένας από τους πρώτους κρατούμενους που  θα φορέσει το ειδικό «βραχιολάκι» με το οποίο η Ελληνική Αστυνομία θα παρακολουθεί κάθε κίνησή του όταν εκείνος θα παίρνει άδεια για να παρακολουθεί τα μαθήματά του στο Πανεπιστήμιο.

Οπως γράφει και η Καθημερινή το βραχιολάκι που θα φορέσει ο Νίκος Ρωμανός, αλλά και οι υπόλοιποι κρατούμενοι ή υπόδικοι που θα έχουν το δικαίωμα αυτού του μέτρου για να παίρνουν άδειες από τις φυλακές, θα είναι συνδεδεμένο σε 24ωρη βάση, μέσω μικροτσίπ, με ειδική συσκευή γεωεντοπισμού. Το βραχιολάκι θα τοποθετείται στο πόδι του ή στο χέρι, εφόσον συντρέχουν λόγοι υγείας.

Κι όλοι αυτοί θα πρέπει για κάθε μέρα που θα το φοράνε να πληρώνουν 15 ευρώ στην εταιρεία που θα τα προμηθεύει. Κι αν αποδεδειγμένα δεν έχουν την δυνατότητα πληρωμής, τότε θα τα πληρώνει το ελληνικό δημόσιο.

Το άγνωστο για το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα βραχιολάκι αναμένεται να έρθει σε περίπου δύο μήνες, ώστε να ξεκινήσει να εφαρμόζεται πιλοτικά το πρόγραμμα της ηλεκτρονικής επιτήρησης κρατουμένων.

Μάλιστα η εταιρεία που θα το προμηθεύσει στις Αρχές θα αναλάβει τη λειτουργία του συστήματος και θα πρέπει να τις ενημερώνει:

εάν σταματήσει για πάνω από πέντε λεπτά η εκπομπή σήματος
σε ενδεχόμενη απόπειρα καταστροφής ή αφαίρεσης
σε περίπτωση άρνησης συνεργασίας του κρατούμενου

Πηγή: parapolitika.gr