Έρευνα: Πώς βλέπουν οι Έλληνες την αλλαγή φύλου στα 15

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έρευνα για το πώς βλέπουν οι Έλληνες την αλλαγή φύλου στα 15 έτη, με αφορμή το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, πραγματοποίησε η MRB για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

Ειδικότερα, στην πανελλαδική έρευνα της MRB, που διενεργήθηκε μεταξύ 6 και 9 Οκτωβρίου, οι πολίτες που κλήθηκαν να απαντήσουν στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα άνω των 17 ετών, το 58,6% απάντησε «σίγουρα/μάλλον διαφωνώ και το 39,3% «σίγουρα/μάλλον συμφωνώ» ενώ ένα 2,1% επέλεξε Δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Ωστόσο στο ερώτημα αν πρέπει να υπάρξει νομική αλλαγή φύλου για άτομα 15-17 ετών – όπως προβλέπει το άρθρο 3 που υπερψηφίστηκε, η διαφωνία είναι συντριπτική.

Το 71,7% απάντησε ότι σίγουρα/μάλλον διαφωνεί έναντι μόλις 26,7% που σίγουρα/μάλλον συμφωνεί.


Ήταν η κατάλληλη στιγμή;

Στο ερώτημα για το εάν είναι τώρα η κατάλληλη στιγμή, επίσης σε συντριπτικό βαθμό, οι ερωτηθέντες απάντησαν αρνητικά. To 72,4% εξέφρασε την διαφωνία του έναντι μόλις 23,8% που συμφώνησε και 3,8% που επέλεξε Δεν Ξέρω/Δεν απαντώ.

Ενδιαφέρον έχει και η διαστρωμάτωση όσων απάντησαν, καθώς η πλειοψηφία που διάκειται αρνητικά είναι άνδρες, αλλά και νέοι.

Αίσθηση επίσης προκάλεσε η απάντηση της κοινή γνώμης στην στάση που τήρησε η Εκκλησία.

Το 51,4% απάντησε ότι συμφωνεί με αυτή, ωστόσο ένα ιδιαίτερα αξιοσημείωτο ποσοστό της τάξης του 44,2% την έκρινε αρνητικά.

Πηγή: www.newsit.gr