ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Το τουρκικό προξενείο στη Θράκη «φακελώνει» έλληνες πολίτες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έγγραφο – ντοκουμέντο παρουσιάζει η ιστοσελίδα tourkikanea.gr, στο οποίο φαίνεται πως το τουρκικό προξενείο στη Θράκη φακελώνει έλληνες πολίτες!

Η ιστοσελίδα  παρουσιάζει το αυθεντικό έγγραφο και την πιστή μετάφρασή του. Έχει χαρακτηριστεί απόρρητο και μέσα από το κείμενο προκύπτει το φακέλωμα Ελλήνων πολιτών.

Η υπόθεση

Οι Εβρέν ΝτεντέΑϊντίν Μποσταντζί και Φατίχ Ναζίφογλου είναι εκδίδουν το περιοδικό Αζινλίκτσα στην Θράκη και διαχειρίζονται και την σχετική ιστοσελίδα.

Όταν  ο Εβρέν Ντεντέ επιχείρησε να εισέλθει στην Τουρκία το 2015, έμαθε ότι του είχε απαγορευθεί η είσοδος. Προσέφυγε διοικητικά εντός της Τουρκίας για την απόφαση αυτή, αλλά η προσφυγή του απορρίφθηκε. Το εντυπωσιακό είναι πως στην σχετική δικαστική απόφαση αναφέρεται ότι «αυτό μας ζητήθηκε από την ΜΙΤ», σύμφωνα με την ιστοσελίδα!

Μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, απαγορεύτηκε η πρόσβαση σε πολλές ανεξάρτητες αριστερές και άλλες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες και  μεταξύ αυτών ήταν και η ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα. Ακολούθησε νέα προσφυγή με την οποία ζητούσαν από την Τουρκία να αρθεί η απαγόρευση πρόσβασης στην ιστοσελίδα του Αζινλίκτσα. Και αυτή η προσφυγή απορρίφθηκε , αλλά μέσα από την δικαστική αυτή διαδικασία περιήλθε στην κατοχή του Εβρέν το παραπάνω έγγραφο, πάνω στο οποίο στηρίχθηκε και το τουρκικό δικαστήριο για να βγάλει την απορριπτική του απόφαση.

Με μια πρώτη ανάγνωση το συμπέρασμα που  αβίαστα βγαίνει από το έγγραφο,  είναι ότι όπως φαίνεται το τουρκικό προξενείο «φακελώνει» Έλληνες πολίτες. Και όχι μόνο αυτό αλλά επιβάλλει και ποινές. Διότι όταν στερείς την πρόσβαση στην ιστοσελίδα, ο διαχειριστής στερείται και εσόδων που θα είχε. Αν αυτό δεν είναι κράτος εν κράτει τότε τι είναι ;