Δήλωση – σεισμός: «Ελλάδα και Αλβανία έστειλαν από κοινού non paper στην ΕΕ για τους Τσάμηδες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σάλο έχει προκαλέσει η είδηση ότι Αθήνα και Τίρανα είχαν υποβάλει από κοινού non paper τόσο στην Ύπατη εκπρόσωπο της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι όσο και στον Επίτροπο για τη Διεύρυνση της Ευρώπης Γιοχάνες Χαν, στο οποίο περιλαμβάνονται θέματα που άπτονται των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Αλβανίας, μεταξύ των οποίων και το ζήτημα των Τσάμηδων.

Το Newsbomb.gr, εδώ και καιρό, με αλλεπάλληλα ρεπορτάζ, προειδοποιούσε την ελληνική πλευρά για το πόσο επικίνδυνα γίνονται τα πράγματα σε ό,τι αφορά τα εθνικά θέματα, αλλά δυστυχώς φαίνεται πως η Αθήνα, όχι μόνο «πετούσε χαρταετό», με τις πολιτικές κατευνασμού που εφαρμόζει, αλλά πλέον δείχνει να διευκολύνει κιόλας τους αμετανόητα προκλητικούς γείτονες, βάζοντας η ίδια ως άτυπο (;) επιδιαιτητή σε ένα ανύπαρκτο θέμα τον Αυστριακό Επίτροπο Χαν!

Στην αποκάλυψη αυτή για το αμαρτωλό non paper, που αφήνει έκθετο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και προσωπικά τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Κοτζιά, προχώρησε ο Αλβανός υπουργός Εξωτερικών Ντιτμίρ Μπουσάτι, σε συνέντευξη που παραχώρηση στον τηλεοπτικό σταθμό Report TV των Τιράνων.

Σύμφωνα με τον κ. Μπουσάτι, στο επίμαχο κοινό non paper ετίθετο ζήτημα για τη σύσταση «μηχανισμού αντιμετώπισης των διμερών προβλητών», βάσει του οποίου ανοίγει με τον πλέον ύπουλο τρόπο ξανά το τσαμικό ζήτημα.

Εάν πράγματι ισχύουν τα όσα υποστηρίζει ο Αλβανός ΥΠΕΞ και δεν υπάρξει άμεσα επίσημη διάψευση από την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, τότε μιλάμε για ένα εθνικό ατόπημα πρώτου μεγέθους, που εκθέτει πλέον ανεπανόρθωτα την ίδια τη χώρα, αλλά και προσωπικά τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Μέχρι στιγμής, το επιτελείο της Βασιλίσσης Σοφίας δεν εκδώσει κάποια ανακοίνωση και εμείς ρωτάμε, για πολλοστή φορά: Θα υπάρξει απάντηση σε αυτή τη νέα πρόκληση; Ποιος λέει την αλήθεια, ο κ. Μπουσάτι ή το ελληνικό ΥΠΕΞ για το πώς είχε προκύψει η ανιστόρητη και προκλητική δήλωση του κ. Χαν την περασμένη εβδομάδα;