ΕΝΤΟΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: Διασπορά επιθετικών ελικοπτέρων «Apache» στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο !

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε Μέγιστο συναγερμό έχει θέσει το ΓΕΕΘΑ  επίλεκτες ομάδες ειδικών δυνάμεων, μονάδες ελικοπτέρων και σημαντικό αριθμό πολεμικών πλοίων που περιπολούν στο Αιγαίο, με σκοπό να αποτραπεί η πιθανότητα να επαναληφθεί κάποιο περιστατικό όπως αυτό που συνέβη το Σάββατο στην Αλεξανδρούπολη όταν ένα Tουρκικό στρατιωτικό ελικόπτερο με 8 Στρατιωτικούς  προσγειώθηκε στο «Δημόκριτος «!

Στο Πεντάγωνο έχουν θέσει σε εφαρμογή  «Σχέδιο Αποτροπής»  για να αποτρέψουν την άφιξη Τούρκων στρατιωτικών σε ελληνικά νησιά ή άλλο τμήμα της χώρας.

Άλλωστε η αντίδραση τόσο του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου που «επιτακτικά απαίτησε» την έκδοση των 8 πραξικοπηματιών το ταχύτερο δυνατό όσο και οι δηλώσεις του πρεσβευτή της Τουρκίας στην Αθήνα , ότι οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα επιδεινωθούν αν οι «8» δεν εκδοθούν άμεσα για να δικαστούν!

P1000122-1024x576

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνονται απο το  Άμυνας, τα μεσάνυχτα της Παρασκευής έξι επιθετικά ελικόπτερα τύπου Απάτσι μεταστάθμευσαν στην Κω (ένα ζεύγος), στην Λέρο (ακόμη δύο ελικόπτερα) και στην Ρόδο (τα άλλα δύο) με σκοπό να βρίσκονται σε άμεση ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να αποτρέψουν την είσοδο Τούρκων πραξικοπηματιών στην Ελληνική Επικράτεια

.

mediadefaultimagessuper_puma_27_1

Μαζί με δύο Super Puma που βρίσκονται στην Ρόδο (το ένα βρίσκεται μόνιμα στην πρωτεύουσα των Δωδεκανήσων και το άλλο έφτασε χθες Τετάρτη από την Ελευσίνα) τα έξι Απάτσι της Αεροπορίας Στρατού που είναι σε Διασπορά  στο ΝοτιοΑνατολικό Αιγαίο  για την περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν !

apache_13

Τα Ελικόπτερα της Α.Σ επιχειρούν ημέρα και νύχτα και έχουν ειδικά συστήματα Έρευνας και Εντοπισμού ..Η Τεράστια ισχύς που διαθέτουν δεν αφήνει κανένα περιθώριο οτι στο Πεδίο της Μάχη Κυριαρχούν !

ÑÅÍÔÉÍÁ-ÅÐÉÄÅÉÎÇ ÁÍÏÑÈÏÄÏÎÏÕ ÐÏËÅÌÏÕ ÁÐÏ ÔÇÍ 1ç ÔÁÎÉÁÑ×ÉÁ ÊÁÔÁÄÑÏÌÙÍ

Επίσης σύμφωνα με πληροφορίες, που πάλι δεν επιβεβαιώνονται η «Δύναμη Δέλτα¨ είναι έτοιμη να πάει οπουδήποτε και να πράξει οτιδήποτε χρειαστεί.

P1000762-1024x576

Να σημειωθεί ότι  στο χτεσινό εορτασμό του Προστάτη της Αεροπορίας Στρατού Προφήτη Ηλία δεν έγιναν διελεύσεις ελικοπτέρων τύπου Apache στην 1η ΤΑΞΑΣ αν και η παρουσία του ΥΕΘΑ το επέβαλε…