ΕΚΤΑΚΤΟ: Ανακοινώθηκαν οι ποινές στους 8 Τούρκους

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα κρίθηκαν σήμερα, Πέμπτη (21/07/2016) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αλεξανδρούπολης οι 8 Τούρκοι στρατιωτικοί, οι οποίοι αυτομόλησαν στην Ελλάδα κατά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.

Ωστόσο, το δικαστήριο αθώωσε τους 8 Τούρκους για την κατηγορία της παράνομης πτήσης αναγνωρίζοντας πως βρίσκονταν σε κίνδυνο και υπό καθεστώς μεγάλης απειλής.

Η ποινή που τους επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 2 μηνών με τριετή αναστολή.

Νωρίτερα, στις καταθέσεις τους, οι αξιωματικοί περιέγραψαν όσα συνέβησαν το βράδυ του πραξικοπήματος στην Τουρκία και τις εντολές που είχαν πάρει από τους ανωτέρους τους, για τη μεταφορά τραυματιών, όπως υποστήριξαν και εξέφρασαν την πεποίθηση ότι εάν έμεναν στην Τουρκία σίγουρα θα ήταν τώρα νεκροί.

Αξίζει να σημειωθεί, πως κατά την διακοπή της δίκης σημειώθηκε έντονο επεισόδιο ανάμεσα σε Τούρκο πολίτη, ο οποίος βρίσκεται μαζί με την τουρκική αποστολή νομικών που ζητά την έκδοση των 8 στρατιωτικών, και τους Έλληνες δικηγόρους. Συγκεκριμένα, ο Τούρκος πολίτης πλησίασε την ομάδα των Ελλήνων συνηγόρων και τους εξύβρισε, με αποτέλεσμα να προσαχθεί, ενώ οι συνήγοροι ζητούν να κινηθεί σε βάρος του η αυτόφωρη διαδικασία.

Σημειώνεται πως οι 8 στρατιωτικοί δεν θα αφεθούν ελεύθεροι καθώς εξακολουθεί να ισχύει σε βάρος τους κράτηση για διοικητική απέλαση, έως ότου κριθεί τι θα γίνει με το αίτημα παροχής ασύλου που έχουν υποβάλλει στις αρμόδιες Αρχές.