Παρά λίγο χρήση πυρών στο Αιγαίο – Οι Έλληνες Ίκαροι δεν αφήνουν ούτε κουνούπι να περάσει

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μεγάλη Εβδομάδα και το κεντρικό Αιγαίο γέμισε δεκάδες τουρκικά αεροσκάφη, τα οποία θέλησαν να κάνουν επίδειξη της δύναμής τους στο κεντρικό Αιγαίο στο πλαίσιο της άσκησης έρευνας και διάσωσης που πραγματοποιούν.

Ειδικότερα, τρεις σχηματισμοί με 2, 6 και 2 τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα 6 έφεραν οπλισμό και τουλάχιστον 13 αεροσκάφη και ελικόπτερα εκ των οποίων τα 4 CN-235 και 9 S-70B-28 πραγματοποίησαν 39 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου (ΕΕΧ) και 18 παραβάσεις του FIR Αθηνών!

Δεν είναι τυχαίο που επέλεξαν την Εβδομάδα των παθών του Χριστού για να πραγματοποιήσουν τις προκλήσεις τους.
Σε αντίθεση με τους πολιτικούς, οι Έλληνες Ίκαροι είναι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή, με τα ελληνικά μαχητικά να εμπλέκονται σε αερομαχίες με τουρκικά 7 τουρκικά.

Μάλιστα, τρεις από τις επτά συμπλοκές ήταν σκληρές και έφτασαν λίγο πριν την χρήση πυρών. Οι εντολές είναι «να μην περάσει ούτε κουνούπι».

Σημειώνεται πως οι κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων επικεντρώνονται στην περιοχή των Οινουσών οι οποίες βρίσκονται μεταξύ Χίου και τουρκικών παραλίων, παραπέμποντας, όπως σχολιάζουν αναλυτές, στην εφαρμογή του σχεδίου Suga, το οποίο στην ουσία είναι η νησιωτική «έκδοση» κατάληψης εθνικού εδάφους του γνωστού σχεδίου Βαριοπούλα.