Μνημόσυνο μακαριστού γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη (φωτο)

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014, στην Ι. Μονή Οσίου Δαβίδ του Γέροντος Λίμνης, έλαβε χώρα Αρχιερατικό Συλλείτουργο, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλο και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο, επί τη συμπληρώσει 23 ετών από την οσιακή κοίμηση του μακαριστού Γέροντος Ιακώβου Τσαλίκη, διατελέσαντος Ηγουμένου της Ι. Μονής.

Τους αγίους Αρχιερείς πλαισίωσαν πολλοί Κληρικοί της περιοχής αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως και πλήθος πιστών απ' όλη την Πατρίδα μας.

Κατά το εμπνευσμένο από την ευαγγελική περικοπή (Ματθ. 9, 9-13) κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε στην ανταπόκριση του κάθε χριστιανού, στο κάλεσμα που του κάνει ο Χριστός, όπως και στον Ευαγγελιστή Ματθαίο.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο πρόσωπο του Γέροντος Ιακώβου, ο οποίος ακολούθησε από την παιδική του ηλικία το Χριστό, επεσήμανε προς όλους πως η μνήμη και η τιμή προς έναν ενάρετο δεν αρκούν, αλλά η μίμηση του είναι αυτή που κάνει ουσιαστική τη σχέση του κάθε πιστού με τον ενάρετο άνθρωπο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου, ο Ηγούμενος π. Γαβριήλ και οι Πατέρες της Μονής είχαν φροντίσει για την παρασκευή και διανομή προς όλους τους προσκυνητές κολλύβων, κερασμάτων και φαγητού.

ΔΕΙΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πηγή: romfea.gr