Διαδηλώτρια τραυματίστηκε βαριά στο κεφάλι από αστυνομικούς στο Πισοδέρι

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν είναι νεκρή αλλά σοβαρά τραυματισμένη η διαδηλώτρια υπέρ της Μακεδονίας που κτυπήθηκε σήμερα από τις δυνάμεις ασφαλείας του Τσίπρα οι οποίες προστάτευαν την τελετή εκχώρησης της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με λίγη αναπνοή μετά τον τραυματισμό της στο νοσοκομείο της Καστοριάς.

Επεσε σχεδόν νεκρή στην πλαγιά του Πισοδερίου κτυπημένη από τα γκλομπ των αστυνομικών του Τσίπρα.

Ενώ είχε πέσει κάτω, αυτόπτες μάρτυρες λένε ότι δέχθηκε μία βομβίδα χημικού στον αυχένα, με αποτέλεσμα η ζωή της να κρέμεται τώρα από «μια κλωστή».

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Εχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Καστοριάς κι ευχή όλων είναι να τα καταφέρει και να πυκνώσει πάλι τις τάξεις των Ελλήνων Μακεδόνων.

Νωρίτερα, στα μπλόκα της αστυνομίας στο Πισοδέρι, εκεί που είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες κόσμου, για να διαμαρτυρηθούν για τη συμφωνία με τη Μακεδονία, σημειώνονταν συνεχώς εντάσεις με ξύλο και ρίψεις αντικειμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έκαναν συνεχώς χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πρόσβαση των διαδηλωτών στην δασική περιοχή, που οδηγεί στις Πρέσπες, με αποτέλεσμα το χωριό να έχει πνιγεί στα δακρυγόνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον 12  άτομα τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία Φλώρινας και Καστοριάς. Κάποιοι από τους τραυματίες, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει αδιευκρίνιστος, αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα ενώ άλλοι φέρουν κακώσεις από τα χτυπήματα με τα γκλομπ. Τραυματίες υπάρχουν και μεταξύ των αστυνομικών.

Δημοσιεύτηκε από Palmos Kozani στις Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

Σύμφωνα με καταγγελίες, οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών ακόμα σε γυναίκες και παιδιά, περικυκλώνοντας μάλιστα τους διαδηλωτές και από τις δύο πλευρές, ώστε να «πνίξουν» τη συγκέντρωση και να τους αναγκάσουν να αποχωρήσουν.

Το thestival κάνει λόγο για τουλάχιστον οκτώ τραυματίες, ενώ πολλά τοπικά ΜΜΕ δημοσιεύουν φωτογραφίες από άτομα πεσμένα στο έδαφος, με ματωμένα ρούχα ή κεφάλια.