Έπεσαν οι υπογραφές – Τα Σκόπια ονομάζονται «Βόρεια Μακεδονία» και οι πολίτες «Μακεδόνες»

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


– Νίκος Κοτζιάς και Νίκολα Ντιμιτρόφ υπογράφουν τη συμφωνία, στις Πρέσπες, παρουσία των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ – Έντονες αντιδράσεις για τη «Βόρεια Μακεδονία», τόσο στην Ελλάδα, όσο και στα Σκόπια – Φωτογραφίες και βίντεο 

Μία νέα σελίδα της ιστορίας γράφεται σήμερα (17.06.2018) στις Πρέσπες. Νίκος Κοτζιάς, Νίκολα Ντιμιτρόφ και Μάθιυ Νίμιτς υπογράφουν τη συμφωνία για το Σκοπιανό, με την ΠΓΔΜ να μετονομάζεται σε Βόρεια Μακεδονία. Παρόντες οι πρωθυπουργοί Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και Νικολά Ντιμιτρόφ υπέγραψαν τη συμφωνία, έπειτα από τους χαιρετισμούς των πρωθυπουργών Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ. Τη συμφωνία υπέγραψε και ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς.

Εξέδρα για τις υπογραφές και… πούλμαν για τις μεταφορές

Μια μεγάλη εξέδρα περίπου 100 μέτρων έχει στηθεί ενώ φυσικά ο χώρος είναι προστατευμένος για το ενδεχόμενο βροχής.

Όλο το χωριό «ζει και αναπνέει» στους ρυθμούς της συμφωνίας ενώ άπαντες σε Ελλάδα και Σκόπια μιλούν για μια μικρή κοινότητα που βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων. Μάλιστα όπως αναφέρεται ήδη έχουν ναυλωθεί λεωφορεία για τη μετάβαση όσων επιθυμούν να παρευρεθούν στις Πρέσπες, από πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ

Το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ είναι τεράστιο. Έχουν διαπιστευθεί 170 εκπρόσωποι Τύπου, ανάμεσά τους πολλοί από ξένα δίκτυα, που ταξίδεψαν στις Πρέσπες για την μεγάλη ημέρα.