Κρήτη: Η άγνωστη απάνεμη παραλία που κερδίζει φανατικούς οπαδούς – Οι εικόνες που εντυπωσιάζουν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Είναι ένας κλειστός απάνεμος κόλπος με βραχώδη βυθό, ο οποίος ενδείκνυται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές στην Κρήτη. Δίπλα υπάρχουν λίγες επιλογές για διαμονή και ταβέρνες...

Η εκπληκτική παραλία με το τοπίο που μένει αξέχαστο στον επισκέπτη, βρίσκεται στην Κρήτη. Με τους τεράστιους αμμόλοφους να «προστατεύουν» την ακρογιαλιά, ο Άγιος Παύλος παραπέμπει μάλλον σε κάποιον νοτιότερο προορισμό, όπου η έρημος φτάνει μέχρι εκεί που σκάει το κύμα.

Η απάνεμη παραλία είναι ιδανική για χαλάρωση και βουτιές. Τα νερά είναι κρύα και βαθιά ενώ οι θαλασσοσπηλιές προσθέτουν μία επιπλέον πινελιά εξωτισμού στο πανέμορφο ακρογιάλι.

Ο παραθαλάσσιος οικισμός του Άγίου Παύλου βρίσκεται 58 χλμ νότια του Ρεθύμνου και δυτικά της Αγίας Γαλήνης, κοντά στο Ακρωτήριο Μέλισσα. Μπορείτε να φτάσετε εδώ με ασφαλτοστρωμένο δρόμο μέσω του χωριού Σαχτούρια, στην περιφέρεια του οποίου ανήκει η περιοχή.

Είναι ένας κλειστός απάνεμος κόλπος με βραχώδη βυθό, ο οποίος ενδείκνυται για ήρεμες οικογενειακές διακοπές. Δίπλα υπάρχουν λίγες επιλογές για διαμονή και ταβέρνες, ενώ παρέχονται οι βασικές υπηρεσίες (ομπρέλες, ποδήλατα θαλάσσης κλπ). Πάνω από την παραλία υπάρχει ο ναός του Αγίου Παύλου, ενώ στα ανοιχτά της θάλασσας φαίνονται τα δύο νησάκια των Παξιμαδιών.

Η παραλία βρίσκεται πίσω από το δυτικό άκρο του κόλπου και είναι μια από τις καλύτερες παραλίες του Ρεθύμνου. Μπορείτε να φτάσετε εκεί από ένα μονοπάτι με σκαλιά που ανηφορίζει από την παραλία του Αγίου Παύλου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις κάποιων ερευνητών, στην παραλία αυτή κατέφυγε ο Άγιος Παύλος κατά το ταξίδι του για τη Ρώμη, κι όχι στη Σελούδα των Σφακίων.
Οι εικόνες από την παραλία στην Κρήτη

Πηγή: zarpanews.gr