Λάρισα: Έτσι είναι σήμερα η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα που επέζησε από τη συντριβή στρατιωτικού ελικοπτέρου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η Βασιλική Πλεξίδα εμφανίστηκε στο σημείο της τραγωδίας στο Σαραντάπορο στη Λάρισα. Τα λόγια της συγκλονίζουν...

Στο Σαραντάπορο στη Λάρισα βρέθηκε η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα για να τιμήσει τη μνήμη των συναδέλφων της που βρήκαν ένδοξο θάνατο από την πτώση του στρατιωτικού ελικοπτέρου. Οι τέσσερις συνάδελφοί της στρατιωτικοί που έχασαν τη ζωή τους είναι οι: Υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, Συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, Ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και Υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής.

“Με την δύναμη του Θεού δε θα σταματήσω ποτέ να το λέω” αναφέρει η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα για το θαύμα που βίωσε, τη θαυμαστή διάσωσή της από την Παναγία, μιας και ήταν η μοναδική επιζήσασα από τους πέντε επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου.

“Σε ευχαριστώ Παναγία μου που με αξιωσες να σε τιμήσω στο σημείο στο οποίο με μετέφερες στην αγκαλιά σου, θαυματουργωντας έτσι με τη διάσωση μου! Να έχεις υπο την σκεπην σου τους συναδέλφους ήρωες μας που έπεσαν στο σημείο εκεί” είναι τα συγκινητικά της λόγια.

Η Βασιλική Πλεξίδα στο Σαραντάπορο στη Λάρισα

«Με το που αντιλήφθηκα το πρώτο χτύπημα ασυναίσθητα έκανα το σταυρό μου και ζήτησα από την Παναγία να με βοηθήσει. Κατευθείαν κατέβηκε, την είδα ολοζώντανη, με ξερίζωσε με το πάτωμα και το κάθισμα μαζί, την ένιωσα την εξύψωση προς τα πάνω και με τοποθέτησε τέρμα πίσω, αριστερά από το ελικόπτερο με μισογυρισμένη την πλάτη για να μην θυμάμαι καμία εικόνα» είχε πει λίγους μήνες μετά το δυστύχημα.

Πηγή: onlarissa.gr