Οι νοτιάδες «νίκησαν» τη σκόνη – Σε ύφεση το φαινόμενο στην Κρήτη

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε ύφεση είναι στην Κρήτη το φαινόμενο της μεταφοράς σκόνης από την Αφρική. Η σημερινή εικόνα πολλών περιοχών του νησιού, που είχαν πληγεί ιδιαίτερα από το φαινόμενο, ουδεμία σχέση έχει με εκείνη της Πέμπτης.

Όπως φαίνεται, το φαινόμενο της μεταφοράς της σκόνης βρίσκεται σε ύφεση σε ολόκληρη την Κρήτη, με τις μέγιστες τιμές να καταγράφονται κυρίως κατά τις βραδινές ώρες της Κυριακής προς Δευτέρα, οπότε και έφτασε τα 300 mg ανά κυβικό μέτρο.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το φαινόμενο της μεταφοράς της σκόνης, περιόρισαν αισθητά οι ισχυροί νότιοι άνεμοι, που πνέουν στο νησί από το πρωί, γι’ αυτό και δε θα επαναληφθεί το τροπικό σκηνικό που έζησαν οι Κρητικοί την περασμένη εβδομάδα.
«Από αύριο το μεσημέρι το φαινόμενο αναμένεται να εκλείψει παντελώς»

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο μετεωρολόγος Μανώλης Λέκκας, «κατά τη διάρκεια της νύχτας καταγράφηκαν τιμές που ξεπέρασαν τα 300 μιλιγκράμ ανά κυβικό μέτρο. Ωστόσο, η ενίσχυση των ανέμων περιόρισε τη μεταφορά της σκόνης.

Στην Κρήτη η μεταφορά κρατήθηκε σε χαμηλά επίπεδα και με τα έως τώρα δεδομένα, έχει ήδη πέσει κάτω από τα όρια ασφαλείας».

Όπως εξήγησε ο ίδιος, «το επεισόδιο μεταφοράς δεν έχει τελειώσει γι αυτό και η ατμόσφαιρα είναι θολή. Προγνωστικά ωστόσο, από αύριο το μεσημέρι το φαινόμενο αναμένεται να εκλείψει παντελώς».

πηγή: cretapost, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πηγή: www.newsit.gr