Στη φυλακή ο Γιάννης Καρούζος – Ένοχοι πέντε κατηγορούμενοι για το "Καρούζος-gate"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Πέντε εκ των έξι κατηγορουμένων για την υπόθεση του Καρούζος-gate κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο επέβαλε κάθειρξη 16 ετών και χρηματική ποινή 200.000 ευρώ στον πρώην μεγαλοκασκευαστή, Ιωάννη Καρούζο. Επιπλέον η πρώην σύζυγος του μεγαλοκατασκευαστή, Ρεβέκκα Σκαφτιτρα καταδικάστηκε σε κάθειρξη 14 ετών και χρηματική ποινή επίσης 200.000 ευρώ, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης σε πέντε έτη, ενώ στους Ιωάννη Παναγιωτόπουλο και Χρήστο Ρεκούμη, εκπροσώπους της εταιρείας ΦΑΝΤΟΜ, επίσης επιβλήθηκε ποινή, επτά και πέντε έτων αντιστοίχως. Ο Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, υιός του Ιωάννη και επίσης εκπρόσωπος της ΦΑΝΤΟΜ, κρίθηκε αθώος.

Κατά περίπτωση οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για αδικήματα όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Το Δικαστηρίου δεν χορήγησε αναστολή στην έφεση μόνο στον Ιωάννη Καρούζο ενώ σε κανέναν δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.

Στη Ρεβέκκα Σκαφτούρα χορηγήθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην έφεση με τους εξής περιοριστικούς όρους: εμφάνιση στο Α.Τ. της περιοχής της τρεις φορές τον μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση χρήσης πλωτού ή εναέριου μέσου και υποχρέωση διανυκτέρευσης στην οικία της.

Το δικαστήριο επέβαλε επίσης σε όλους στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων τριών ετών, και την υποχρέωση χρηματικής ικανοποίησης για ηθική βλάβη του Δημοσίου ύψους 100.000 ευρώ στον Καρούζο και 50.000 ευρώ σε έναν έκαστο εκ των υπολοίπων.

Πηγή: www.newsit.gr