Θεσσαλονίκη: Εισαγγελική έρευνα για την άδεια οπλοφορίας του Ιβάν Σαββίδη – Τι δείχνουν τα αρχεία.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο Ιβάν Σαββίδης εξασφάλισε άδεια οπλοφορίας από τις αστυνομικές αρχές. Η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά...

Έρευνα για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες ο Ιβάν Σαββίδης εξασφάλισε άδεια οπλοφορίας από τις αστυνομικές αρχές αναμένεται να διατάξει η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύονται στην Εφημερίδα των Συντακτών στην αίτηση του Ιβάν Σαββίδη να λάβει άδεια οπλοφορίας η εισαγγελία πρωτοδικών Θεσσαλονίκης είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά με έγγραφό της που διαβιβάστηκε στις αστυνομικές αρχές.

Τώρα ο προϊστάμενος της εισαγγελίας πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Λάμπρος Τσόγκας αναμένεται να ανασύρει από το αρχείο το συγκεκριμένο έγγραφο και να διατάξει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν προκύπτουν ευθύνες για τους αστυνομικούς που αγνόησαν τη συγκεκριμένη γνωμοδότηση και προχώρησαν στην ικανοποίηση του αιτήματος για την έκδοση της άδειας οπλοφορίας.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η αστυνομία διατηρεί το δικαίωμα να χορηγήσει την άδεια οπλοφορίας παρά την αντίθετη γνωμοδότηση της εισαγγελίας αλλά όπως αναφέρουν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «κάτι τέτοιο δεν είναι σύνηθες».
Στην εισαγγελία η δικογραφία

Σήμερα αναμένεται να διαβιβαστεί στην εισαγγελία η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του Ιβάν Σαββίδη αλλά και εναντίον των «συνοδών» του και ενός εν ενεργεία αστυνομικού μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο γήπεδο της Τούμπας κατά τη διάρκεια του ντέρμπι ΠΑΟΚ – ΑΕΚ.

Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ο οποίος δεν εντοπίστηκε στα όρια της αυτόφωρης διαδικασίας βαρύνεται με αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί αθλητικής βίας και αφορούν σε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και κατοχή αντικειμένου που θα μπορούσε να προκαλέσει σωματικές βλάβες.
Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης σε κάθε συνέντευξή του διαμηνύει ότι το πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξαναρχίσει αν δεν καθίσουν όλοι στο ίδιο τραπέζι και αν δεν μπουν κανόνες. Μάλιστα, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών δήλωσε: «Αν δεν πάρουμε δεσμεύσεις, αν δεν σταματήσουν οι δηλώσεις, αν δεν συμφωνήσουμε το νέο κανονιστικό πλαίσιο, το νέο ποινολόγιο, θα φτάσουμε μέχρι τέλους. Εμείς δεν πρόκειται να ρισκάρουμε τη δημόσια τάξη και την ασφάλεια, γιατί αυτοί είναι κοκόρια. Η ΕΠΟ, η Λίγκα και οι τακτικοί δικαστές να κάνουν άμεσα αναμόρφωση του κανονιστικού πλαισίου, το οποίο δεν είναι επαρκές. Ας γίνει και Grexit στο ποδόσφαιρο, δεν μας απασχολεί. Αν δεν κάνουν μορατόριουμ οι ιδιοκτήτες των ΠΑΕ και αν δεν δεχτούν να εισαχθούν στο ποινολόγιο οι ποινές για τις εμπρηστικές τους δηλώσεις, εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω. Δεν πιεζόμαστε καθόλου. Εμάς δεν μας κρατάει κανένας. Δεν μπορούν να βγαίνουν οι άνθρωποι που ήταν της εξυγίανσης και να κάνουν αυτά τα πράγματα και να σφάζονται. Έχουν όλοι τους ευθύνη».

Πηγή: Εφημερίδα Συντακτών, dailythess.gr