300 δευτερόλεπτα αρκούσαν για το φονικό. Η "μαύρη τρύπα" της εν ψυχρώ δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου – Τι μπορεί να συνέβη;

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Ένα προκαθορισμένο ραντεβού και ένα κενό - Τι έγινε σε αυτά τα πέντε λεπτά ώστε το... bullying να μετατραπεί σε εν ψυχρώ εκτέλεση;
- Για δύο υποθέσεις μίλησαν οι δράστες στον γνωστό ποινικολόγο - Η μία ήταν αποκύημα της φαντασίας τους
- Η δεύτερη αφορούσε σε υπαρκτό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος
- Συγκλονίζει η κατάθεση του συνεργάτη του δικηγόρου από τον οποίο πήραν φεύγοντας και... 60 ευρώ!
- Η αναλυτική περιγραφή των δύο ανδρών που δολοφόνησαν τον γνωστό ποινικολόγο
- Όλο το χρονικό της υπόθεσης που συγκλόνισε τη χώρα

Πέντε λεπτά. Για τόσο -μόνο- χρονικό διάστημα έμειναν οι δράστες της στυγνής δολοφονίας μόνοι με τον αδικοχαμένο ποινικολόγο. Αρκούσαν, όμως, για να βρει φριχτό θάνατο ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Αυτό το ολιγόλεπτο κενό, στο διάστημα της μισής ώρας περίπου που βρίσκονταν στο δικηγορικό γραφείο οι δράστες, είναι ο κρίσιμος χρόνος που κρύβει το κίνητρο του εγκλήματος. Αυτό προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αξιωματικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Εδραιώνεται το σενάριο του εκφοβισμού

Από την πορεία της έρευνας, επιβεβαιώνεται αυτό που άμεσα είχε αναφέρει το newsit.gr. Πως το έγκλημα δεν μοιάζει προμελετημένο. Οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι οι δράστες είχαν πάει στο γραφείο για να εκφοβίσουν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.

Ή να τον τραυματίσουν. Ή… όλα αυτά μαζί. Όχι όμως για να τον σκοτώσουν. Οι λόγοι είναι άγνωστοι μέχρι τώρα, αλλά «κρύβονται» μέσα σε αυτό το κρίσιμο πεντάλεπτο.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα κίνητρα σε κάποια υπόθεση του θύματος. Οι αστυνομικοί εξετάζουν την πιθανότητα οι δράστες να ενεργούσαν για λογαριασμό άλλου. Όχι όμως ως εκτελεστές συμβολαίου θανάτου.

Οι δράστες χρησιμοποίησαν όπλο μικρού διαμετρήματος και πυροβόλησαν μία φορά στον θώρακα τον 52χρονο δικηγόρο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρξει ρήξη στον πνεύμονα και το συκώτι. Τραύματα που προκάλεσαν τον θάνατο από αιμορραγία, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έρευνα.

Πάντως, ότι οι δράστες ήταν αποφασισμένοι για όλα προκύπτει και από το γεγονός ότι οπλοφορούσαν και οι δύο.
Χρήσιμες αλλά όχι διαφωτιστικές οι σημειώσεις που κρατούσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας, μελετούν τις σημειώσεις που κρατούσαν το θύμα και ο 32χρονος συνεργάτης του. Ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση, αλλά αποχώρησε, κάτι που αποτέλεσε το «παράθυρο» των δραστών για να ξεκινήσουν τον εκφοβισμό. Οι σημειώσεις αυτές έχουν ενδιαφέρον, αλλά δεν ρίχνουν φως στο κίνητρο της δολοφονίας.

Συγκεκριμένα, τόσο από τις σημειώσεις όσο και από τη μαρτυρία του 32χρονου ασκούμενου δικηγόρου, οι δράστες μίλησαν για δύο ποινικές υποθέσεις. Υποθέσεις για τις οποίες υποτίθεται ότι επιθυμούσαν την παροχή νομικών υπηρεσιών.

Η μία, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα είναι ανύπαρκτη. Η άλλη αφορά σε υπαρκτό πρόσωπο που εμπλέκεται σε μεγάλη υπόθεση που χειριζόταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος. Και αυτή, όμως, θεωρείται από τους αστυνομικούς ως προσχηματική, προκειμένου να μην μιλήσουν οι δολοφόνοι μπροστά στον συνεργάτη του θύματος.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος


Όλο το χρονικό του ραντεβού

Οι δράστες είχαν κλείσει ραντεβού απευθείας με τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο το πρωί της Πέμπτης, για τις 18.30 το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Έφτασαν στο ραντεβού με 10 λεπτά καθυστέρηση. Όταν τους άνοιξαν κάθισαν μαζί με το θύμα και τον συνεργάτη του στην αίθουσα συναντήσεων. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, μεταφέρθηκαν στον γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, όπου συνέχισαν τη συζήτηση.

Κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και ο 32χρονος ασκούμενος δικηγόρος πήγε στο διπλανό γραφείο για να απαντήσει. Έτσι, ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος, έμεινε μόνος του με τους δύο επισκέπτες, περίπου πέντε λεπτά, σύμφωνα με την κατάθεσή του.

Γύρω στις 19:10, άκουσε έναν πυροβολισμό! Αμέσως μετά είδε τους δράστες να περνούν από μπροστά του κρατώντας και οι δύο όπλα στα χέρια.

Μάλιστα ο ένας, τον ρώτησε αν έχει χρήματα! Εκείνος έντρομος, τους έδωσε το πορτοφόλι του, από το οποίο πήραν περίπου 50-60 ευρώ και έφυγαν.

Μόλις μπήκε στο γραφείο και είδε αιμόφυρτο τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο. Αμέσως ειδοποίησε την αστυνομία και το ΕΚΑΒ αλλά όταν έφτασε το ασθενοφόρο ήταν ήδη αργά.

DNA και αποτυπώματα

Οι αρχές πέρα από τις λεπτομερείς περιγραφές των δραστών, πού έχουν από την κατάθεση του 32χρονου συνεργάτη του δικηγόρου, έχουν μεγάλο όγκο υλικού από τον χώρο του εγκλήματος που εξετάζεται στα εργαστήρια της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές, έχουν ληφθεί δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό, από όλα τα σημεία που κάθισαν ή προσέγγισαν οι δράστες. Όμως, μέχρι στιγμής δεν έχουν προκύψει αποτυπώματα που να παραπέμπουν στους δράστες, γι’ αυτό οι αστυνομικοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να φορούσαν γάντια, που δεν πρόσεξε ο συνεργάτης του θύματος.

Επίσης έχουν συγκεντρώσει οπτικό υλικό από κάμερες έξω από το γραφείο, καθώς μέσα δεν υπήρχαν, αλλά όπως λένε, μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει κάτι αξιοποιήσιμο.

Πάντως τα αρμόδια στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, τονίζουν ότι καταβάλλονται όλες οι προσπάθειες για να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τις περιγραφές που έδωσε ο ασκούμενος δικηγόρος, οι δράστες ήταν αλλοδαποί, μιλούσαν «σπαστά» ελληνικά και τους έβλεπαν πρώτη φορά τόσο ο ίδιος, όσο και ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος.

Μιχάλης Ζαφειρόπουλος

Ο ένας ήταν ηλικίας 30-40 ετών, ύψους περίπου 1,80, αδύνατος, μελαχρινός, αξύριστος (δύο ημερών), με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος πιθανόν φορούσε τζιν παντελόνι χρώματος μπλε και λεπτό μπουφάν, χρώματος λευκού. Ο δεύτερος δράστης είναι ηλικίας 27-40 ετών, ύψους περίπου 1,65-1,70, αδύνατος, με ανοιχτόχρωμο δέρμα, ξυρισμένος με κοντά σκούρα μαλλιά, ο οποίος φορούσε κοντομάνικη μπλούζα, χρώματος πιθανόν μπεζ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Eurokinissi