Δολοφονία Μιχάλη Ζαφειρόπουλου: Τα τελευταία λόγια στη γυναίκα του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ένα τηλεφώνημα λίγο πριν από τη δολοφονία του. Η τελευταία φορά που ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος μίλησε με τη γυναίκα του.

Η δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου έχει βυθίσει στο πένθος την οικογένειά του. Τη γυναίκα του, τα παιδιά του, τα αδέρφια του. Δυο εκτελεστές, έκοψαν με μια σφαίρα το νήμα της ζωής του 52χρονου ποινικολόγου.

Ήταν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (12.10.2017) όταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος βρέθηκε νεκρός μέσα στο γραφείο του, από νεαρό δικηγόρο που εργαζόταν στην εταιρία του ως ασκούμενος.
Το τελευταίο τηλεφώνημα

Ο γνωστός δικηγόρος, γιος του Νώντα Ζαφειρόπουλου, πρώην προέδρου του ΔΣΑ και πρώην βουλευτή της ΝΔ, είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του. Παρουσιάστηκαν ως «πελάτες». Ζήτησαν να τον δουν μόνο του. Έμειναν μαζί του σχεδόν 20 λεπτά.

Μια σφαίρα στη δεξιά πλευρά του θώρακα ήταν αρκετή για να του κόψει το νήμα της ζωής.

Πριν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος ανοίξει την πόρτα του γραφείου του στους εκτελεστές του, είχε τηλεφωνήσει στη γυναίκα του. Ήθελε να την ειδοποιήσει πως θα αργούσε να γυρίσει σπίτι.

«Θα αργήσω λίγο το βράδυ, γιατί του ζήτησαν ραντεβού δυο νέοι πελάτες» ήταν τα τελευταία του λόγια στη γυναίκα του, σύμφωνα με το Έθνος.

Επιβεβαιώνεται ουσιαστικά η εκτίμηση της αστυνομίας ότι το θύμα είχε ραντεβού με τους δολοφόνους του. Απομένει να διευκρινιστεί αν το έγκλημα ήταν προμελετημένο ή όχι.


Έρευνα στο πελατολόγιο

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, περνούν σε πρώτη φάση από «ψιλό κόσκινο» τις υποθέσεις που χειριζόταν ο δικηγόρος. Θέλουν να διαπιστώσουν αν κάποια από αυτές σχετίζεται με το έγκλημα.

Στον τόπο της δολοφονίας δεν βρέθηκε κάλυκας, που σημαίνει πως χρησιμοποιήθηκε περίστροφο, ή οι δράστες ήταν τόσο ψύχραιμοι που μάζεψαν τον κάλυκα αμέσως μετά την δολοφονία.

Το ενδιαφέρον των αστυνομικών επικεντρώνεται στην έρευνα του κινητού τηλεφώνου, του υπολογιστή και του αρχείου του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Πηγή: www.newsit.gr