Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Συντετριμμένος ο αδερφός του

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο σημείο της τραγωδίας λίγα λεπτά αφού έγινε γνωστό ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε. Εκεί βρέθηκε και το πρωί της Παρασκευής (13.10.2017).

Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκτελέστηκε εν ψυχρώ αργά το απόγευμα της Πέμπτης, μέσα στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού στο κέντρο της Αθήνας. Από την πρώτη στιγμή, στον τόπο της δολοφονίας του δικού τους ανθρώπου, βρέθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του.

Η σύζυγός του, τα παιδιά του και τα αδέρφια του. Όλοι τους συντετριμμένοι από το τραγικό νέο.
Ξανά στον τόπο της τραγωδίας

Ο Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος είχε αποτυπωμένη στο πρόσωπό του τη θλίψη για τη μεγάλη απώλεια.

Ο πρώην δήμαρχος Χαλανδρίου βρέθηκε, το πρωί της Παρασκευής, στα γραφεία της δικηγορικής εταιρίας του αδερφού του. Εκεί όπου έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή από τη σφαίρα των εκτελεστών του.

Ο αδερφός του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Γρηγόρης

Δεν ήθελε να μιλήσει. Πως να μιλήσει για το θάνατο του αδερφού του. «Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα;» ήταν η ερώτηση από τους δημοσιογράφους που τον «πολιόρκησαν». Η απάντησή του ήταν μόνο ένα αρνητικό νεύμα.

Άνοιξε την πόρτα και πέρασε στο εσωτερικό των γραφείων.

«Τους κλείδωσαν και τους σκότωσαν»

Η οργή της οικογένειας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περιοχή όπου μένουν πολιτικοί (ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας) και η ασφάλεια είναι αυξημένη, ξεχειλίζει.

Είναι ξεκάθαρη στη δήλωση της θείας του θύματος, της Ντάνας Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου. Πως κατάφεραν οι δράστες να φύγουν ανενόχλητοι από τον τόπο της δολοφονίας; «Μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του», λέει.

«Τέτοια εγκλήματα θα έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα» τονίζει. Και αυτό, καταλήγει, δεν αφορά την οικογένεια του δολοφονημένου ποινικολόγου.
Η δήλωση της Ντάνας Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου

«Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του. Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιος Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια».

Πηγή: www.newsit.gr