Μιχάλης Ζαφειρόπουλος: Οργή της οικογένειας. "Τους κλείδωσαν και τον δολοφόνησαν"

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Έχασαν τον δικό τους άνθρωπο. Τον σύζυγο, τον πατέρα, τον αδερφό, τον ανιψιό. Ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος δολοφονήθηκε μέσα στο γραφείο του και η οικογένειά του δεν μπορεί να πιστέψει πως δεν θα τον ξαναδεί.

Ήταν λίγο μετά τις 19:00 το απόγευμα της Πέμπτης (12.10.2017) όταν ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος βρέθηκε δολοφονημένος μέσα στο γραφείο του. Εκτελέστηκε εν ψυχρώ από δυο άνδρες που εμφανίστηκαν ως πελάτες.

Η είδηση προκάλεσε σοκ. Όχι μόνο στον πολιτικό κόσμο. Η οικογένειά του, συντετριμμένη. Η γυναίκα του, τα παιδιά του, ο αδερφός του, έσπευσαν στον τόπο του εγκλήματος. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας εκτυλίχθηκαν. Η σύζυγός του, δεν άντεξε. Λιποθύμησε.

Ούτε τα παιδιά του μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα δουν ξανά τον πατέρα τους.

«Τους κλείδωσαν και τους σκότωσαν»

Η οργή της οικογένειας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, στο κέντρο της Αθήνας, σε μια περιοχή όπου μένουν πολιτικοί (ανάμεσά τους ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας) και η ασφάλεια είναι αυξημένη, ξεχειλίζει.

Είναι ξεκάθαρη στη δήλωση της θείας του θύματος, της Ντάνας Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου. Πως κατάφεραν οι δράστες να φύγουν ανενόχλητοι από τον τόπο της δολοφονίας. «Μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του», λέει.

«Τέτοια εγκλήματα θα έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα» τονίζει. Και αυτό, καταλήγει, δεν αφορά την οικογένεια του δολοφονημένου ποινικολόγου.
Η δήλωση της Ντάνας Ζαφειροπούλου – Οικονομοπούλου

«Στο κέντρο της Αθήνας, μπροστά από δεκάδες κάμερες, σε ώρα εργασίας, δυο αδίστακτοι εγκληματίες μπαίνουν σε ένα γραφείο, κλειδώνουν τους παριστάμενους και δολοφονούν με σιγαστήρα έναν πατέρα που κάνει τη δουλειά του. Ο Μιχάλης Επαμ. Ζαφειρόπουλος, εγγονός Δικαστή, γιος Δικηγόρου και υπηρέτης της Θέμιδας δεν θα ξαναμιλήσει με τα παιδιά του. Σε κάποιους από εμάς σήμερα δεν αρκεί ότι σε Κράτη Δικαίου οι εγκληματίες βρίσκονται, συλλαμβάνονται και τιμωρούνται. Τέτοια εγκλήματα, όπως και τόσα άλλα, έπρεπε να έχουν καταστεί αδιανόητα. Και αυτό δεν αφορά μόνο τη δική μας οικογένεια. Αφορά κάθε οικογένεια».

Πηγή: www.newsit.gr