Αλλαγή φύλου: Οργή για το πρωτοσέλιδο της “Ελεύθερης Ώρας”. Έφτασε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερη Ώρα" απέστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, με αναφορά στον αντιρατσιστικό νόμο, προκειμένου να πράξει τα δέοντα.

Η εφημερίδα «Ελεύθερη Ώρα» κυκλοφόρησε με τίτλο: “Ψηφίστηκε ο νόμος έκτρωμα από 148 ανώμαλους” “ΒΟΥΛΗ – ΤΡΑΒΕΣΤΙ» «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ» «.

Νωρίτερα, ο δικηγόρος Άγης Τάτσης είχε καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το αδίκημα της υποκίνησης σε ρατσιστική βία για το ίδιο δημοσίευμα στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελόκηπων,.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε στη μήνυση ο κ. Τατσης «Το συγκεκριμένο δημοσίευμα, πέραν των απίστευτα προσβλητικών και ρατσιστικών χαρακτηρισμών προς τους Έλληνες και Ελληνίδες βουλευτές, που υπερψήφισαν το νομοσχέδιο για τη δήλωση μεταβολής φύλου, προτρέπει ευθέως, με τον τίτλο « «ΞΥΛΟ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ «ΑΔΕΛΦΗ», στη διάπραξη εγκλημάτων εις βάρος των ομοφυλοφίλων».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το σημερινό, προσβλητικό, μισαλλόδοξο, απάνθρωπο και νομικά κολάσιμο, με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο, πρωτοσέλιδο της Ελεύθερης Ώρας, δικαιώνει απολύτως την αταλάντευτη στάση του ΣΥΡΙΖΑ για την προστασία και την εμβάθυνση των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων όλων των πολιτών. Όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να σπείρουν τη μισαλλοδοξία και να απευθυνθούν στα πιο συντηρητικά κοινωνικά αντανακλαστικά, θα αποτύχουν. Η κοινωνία είναι πιο ώριμη από όσο πιστεύουν ή επιθυμούν».

Πηγή: www.newsit.gr