Πετρελαιοκηλίδα: "Ξεσπιτώνει" τους ιστιοπλόους Πειραιά.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Η πετρελαιοκηλίδα τώρα... διώχνει και τους αθλητές του ιστιοπλοϊκου ομίλου Πειραιά.

Τα πανιά στον ώμο παίρνουν από το πρωί της Παρασκευής, 22.09.2017, εκατοντάδες, μικροί και μεγάλοι, αθλητές του ιστιοπλοϊκου ομίλου Πειραιά. Όλα αυτά μετά την απόφαση του συλλόγου να μεταφέρει τις προπονήσεις των ιστιοπλόων μακριά απο το Μικρολίμανο. Φυσικά εξαιτίας της ρύπανσης από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό.
Η πετρελαιοκηλίδα «διώχνει» τους ιστιοπλόους

Η απαγόρευση της κολύμβησης και η εκτεταμένη ρύπανση στη θάλασσα του Σαρωνικού είναι ένας… κακός συνδυασμός. Ο οποίος ανάγκασε τους υπεύθυνους του πλέον ιστορικού, ιστιοπλοϊκου ομίλου της Αττικής να μεταφέρουν τις δραστηριότητές του στις παραλίες του Ευβοϊκού για τουλάχιστον ένα μήνα. Μέχρις ότου, δηλαδή, οι αρμόδιες αρχές δώσουν το πράσινο φως για την καταλληλότητα των νερών.

πετρελαιοκηλίδα

πετρελαιοκηλίδα

πετρελαιοκηλίδα

Τις τελευταίες ώρες, δεκάδες παιδιά, αθλητές των τμημάτων υποδομής του ΙΟΠ, μαζεύουν τα πανιά και τα σκάφη τους και τα τοποθετούν στις μπαγκαζιέρες προκειμένου από αύριο να ξεκινήσουν προπονήσεις στις ακτές της Νέας Μάκρης και του Πόρτο Ράφτη χωρίς φόβο για την υγεία τους αλλά και για την καθαριότητα των σκαφών τους.

πετρελαιοκηλίδα

πετρελαιοκηλίδα

πετρελαιοκηλίδα

«Είμαστε αναγκασμένοι να ξενιτευτούμε, να βρούμε ενα στίβο που δεν θα έχει πετρέλαιο, δεν θα έχει ρύπανση, προκειμένου να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις σε όλες τις κατηγορίες του ομίλου. Η επιλογή μας είναι ο Ευβοϊκός, ο οποίος δεν έχει επηρεαστεί από τη ρύπανση, στον οποίο θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις για όσα καιρό απαιτηθεί ώστε να μην αλλάξει το ετήσιο πρόγραμμα του ομίλου», τονίζει στο newsit.gr ο έφορος του ΙΟΠ, κ. Νίκος Σπαν;aκης, και διευκρινίζει ότι μεταφέρεται προσωρινά μόνο ο κινητός εξοπλισμός του ομίλου με το κόστος της μετακίνησης να επιβαρύνει τους αθλητές.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο το ρεπορτάζ του newsit.gr

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Πηγή: www.newsit.gr