Το σεξ θα εξαφανιστεί σε 20 με 30 χρόνια -Επιστήμονες εξηγούν το γιατί

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Το τέλος του σεξ, για αναπαραγωγικούς λόγους, προαναγγέλλουν οι επιστήμονες.

Και αυτό γιατί δεν θα χρειάζεται. Οι γονείς θα μπορούν να δημιουργούν τα παιδιά τους, κατά τις επιθυμίες τους, σε αρμόδια εργαστήρια.

Ο Χένρι Γκρίλι, καθηγητής του πανεπιστημίου του Στάνφορντ κατέληξε στην εν λόγω διαπίστωση την οποία αναλύει στο βιβλίο του «Το Τέλος του Σεξ και το Μέλλον της Ανθρώπινης Αναπαραγωγής»

Σε αυτό ουσιαστικά αναφέρει ότι σε 20 με 40 χρόνια οι περισσότεροι άνθρωποι θα σταματήσουν να κάνουν σεξ για αναπαραγωγικούς λόγους. Θα κάνουν βέβαια για λόγους ευχαρίστησης.

Κατά τον Γκρίλι τα ζευγάρια δεν θα κάνουν σεξ για αναπαραγωγικούς λόγους γιατί απλά δεν θα χρειάζεται. Σε 20 με 40 χρόνια θα πηγαίνουν απλά στα αρμόδια εργαστήρια και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες θα «δημιουργούν» το έμβρυο, ανάλογα με τις επιθυμίες τους. «Οταν ένα ζευγάρι θα επιθυμεί να αποκτήσει παιδί, ο άντρας θα προσφέρει το σπέρμα του και η γυναίκα λίγο από το δέρμα της», προσθέτει ο καθηγητής. Τα ωάρια δεν θα είναι απαραίτητα καθώς, κατά τον Γκρίλι, οι επιστήμονες θα μπορούν να μετατρέπουν σε ωάρια τα βλαστοκύτταρα που θα παράγονται από το δέρμα της γυναίκας.

Τα μωρά που θα γεννιούνται με αυτόν τον τρόπο, κατά τον καθηγητή του Στάνφορντ, θα είναι πολύ έξυπνα, πολύ όμορφα και υγιή. «Το κάθε παιδί θα έχει 60% πιθανότητες να είναι πάνω από το μέσο όρο σε επίπεδο ευφυίας», προσέθεσε.

Πηγή: iefimerida.gr