ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ; – Τα υγρά των γυναικών στο σεξ δεν είναι τίποτα παραπάνω από…

Στις 24 Δεκεμβρίου, μια ομάδα Γάλλων επιστημόνων δημοσίευσε ίσως το πρώτο άρθρο με θέμα το squirting. Υπέβαλαν επτά γυναίκες που είχαν δηλώσει ότι έκαναν squirting μέχρι και μια κούπα υγρού κατά την διάρκεια του σεξ σε υπερηχογράφημα πυέλου και μέσω αυτής της διαδικασίας κατέληξαν στο από πού προέρχεται το συγκεκριμένο υγρό και από τι αποτελείτο. Φίλες και φίλοι, είναι ούρα.

 

Έχουν υπάρξει άφθονες μελέτες σχετικά με τον γυναικείο αυνανισμό, αλλά η αυτή είναι η πρώτη -τουλάχιστον έτσι νομίζω- που επικεντρώνεται σε εκείνες τις γυναίκες που παράγουν μεγάλες ποσότητες υγρών κατά την διάρκεια του σεξ. Από την δεκαετία του ’80 και μετά όμως, έχει υπάρξει έντονη συζήτηση σχετικά με το αν αυτή η ας την πούμε «εκσπερμάτωση» υφίσταται, ή αν πρόκειται για μια «ενήλικη» μορφή ενούρησης.

 

Πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχουν μελέτες που λένε πως ναι, υπάρχει κάτι που βγαίνει από τον κόλπο κατά την διάρκεια του σεξ και σίγουρα δεν είναι ούρα (λέγεται πως είναι υγρό από τον «γυναικείο προστάτη»). Αλλά σε αυτήν την συγκεκριμένη μελέτη -η πρώτη που επικεντρώνεται στις κυρίες που «βρέχουν» τα σεντόνια- η απάντηση είναι αρνητική ως προς αυτό. «Τα στοιχεία που έχουμε αυτήν την στιγμή, τα οποία στηρίζονται στις υπερηχογραφικές αναλύσεις καταδεικνύουν πως το squirting είναι ουσιαστικά μια ακούσια εκπομπή ούρων κατά την διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητας, έστω και αν υπάρχει και μια ελάχιστη συμβολή προστατικών εκκρίσεων στο υγρό που βγαίνει από το γυναικείο σώμα». Έτσι τουλάχιστον το θέτουν οι ερευνητές.

 

Πηγή: vice