Ο Βασίλης Κορκίδης Επίτιμος Διδάκτωρ του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την ύψιστη τιμή της αναγόρευσης του Πειραιώτη Προέδρου ΕΣΕΕ και ΕΒΕΠ Βασίλη Κορκίδη σε Επίτιμο Διδάκτορα του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ, τέλεσαν ο Πρύτανης και το Συμβούλιο Διοίκησης του Ιδρύματος, ως ελάχιστη αναγνώριση στη συνολική προσφορά του κ. Κορκίδη στο επιχειρείν.

Η πολυσχιδής δράση του Βασίλη Κορκίδη στα επιχειρηματικά δρώμενα είναι γνωστή και ξεπερνά όχι μόνο τα σύνορα του Πειραιά, αλλά και της Ελλάδας.

Σε μια όμορφη και λιτή τελετή, με πλήθος καλεσμένων και σημαντικών προσωπικοτήτων, πραγματοποιήθηκε  η αναγόρευση του Βασίλη Κορκίδη σε Επίτιμου Διδάκτορα του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ.

Διαβάστε ολόκληρη την Eυχαριστήρια Ομιλία Προέδρου ΕΒΕΠ & ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη:

«Σεβασμιότατε, 
Αρχηγέ της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη,
Κύριε Υπουργέ Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα,
Πρώην Πρόεδρε της Ελληνικής Βουλής, κ. Δημήτρη Σιούφα,
Κυρίες και κύριοι Υπουργοί
Κυρίες και κύριοι Βουλευτές,
Πρόεδρε του ΑΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ Τεχνολογικού Τομέα, κ. Λάζαρε Βρυζίδη και αναπληρωτές Πρόεδροι,
Πρόεδρε του Συμβουλίου του Ιδρύματος και μέλη του Συμβουλίου,
Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες στην ΕΣΕΕ και το ΕΒΕΠ,
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι,

Σας ευχαριστώ μέσα από τη καρδιά μου, για τη μεγάλη τιμή που μου κάνετε, να βρίσκεστε σήμερα εδώ. Η παρουσία σας είναι ιδιαίτερα σημαντική σε μία πολύ ξεχωριστή ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου.

Στη ζωή μου είχα πολλούς καλούς δασκάλους και καθηγητές, αλλά οι δύο καλύτεροι που είχα ποτέ είναι οι γονείς μου, ο πατέρας και η μητέρα μου. Αυτοί μου προσέφεραν τη λεγόμενη «δια βίου μάθηση», αυτοί με δίδαξαν να γίνω καλός χριστιανός, αυτοί με έγραψαν στα σχολεία να μάθω γράμματα, αυτοί μου έμαθαν να είμαι εργατικός και δημιουργικός, αυτοί με στήριξαν να περάσω τις πρώτες εισαγωγικές εξετάσεις της ζωής. Χαίρομαι που σήμερα είναι εδώ μαζί μας και τους ευχαριστώ πολύ για τη παιδεία, τις ηθικές αξίες και την αγάπη που μου έδωσαν.

Η σημερινή ημέρα, μας γυρίζει οικογενειακώς στο 1982, σε ένα άλλο πανεπιστημιακό κάμπους στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας στην απονομή του πρώτου μου πτυχίου, που ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα για τα χρόνια που ακολούθησαν. Είναι όμως βέβαιο ότι, όσο ζω, θα θυμάμαι τη σημερινή ημέρα, εξίσου, έντονα, με εκείνη, πριν από 34 χρόνια. Γνωρίζω ότι, δεν μπορώ να κάνω καριέρα ακαδημαϊκού, γιατί πριν από πολλά χρόνια, επέλεξα να γίνω έμπορος, αυτή είναι η δουλειά μου και είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Άλλοτε με χαρές και άλλοτε με στεναχώριες, μου επέτρεψε να ζω με την οικογένειά μου αξιοπρεπώς. Στα πρώτα επιχειρηματικά μου βήματα, ακολούθησα τις σοφές συμβουλές του μέντορα-πατέρα μου. «Παιδί μου, έλεγε, κάθε βράδυ πριν κοιμηθείς να κάνεις την αυτοκριτική σου, αυτή είναι η πραγματική εξομολόγηση. Να μην αδικήσεις ποτέ κανένα και να μην επιτρέψεις όμως, να σε αδικήσουν. Έτσι θα έχεις τη συνείδησή σου καθαρή και θα προστατεύεις την οικογένειά σου. Η δουλειά μας έχει να κάνει με άψυχα πράγματα, να δίνεις πάντα τη σωστή τιμή για το σωστό είδος και να αφήνεις τον πελάτη να αποφασίζει μόνος του. Οι πελάτες πάντα κάνουν κύκλο και, τελικά, επιλέγουν τον σωστό επαγγελματία».
Αυτές τις συμβουλές, ακολουθώ μέχρι σήμερα με οτιδήποτε ασχολούμαι και αυτές έχω μεταφέρει αυτούσιες στα παιδιά μου.

Κι επειδή, διακρίνω πολλούς νέους και νέες στο ακροατήριο, που σήμερα λαμβάνουν το μεταπτυχιακό δίπλωμά τους, επιτρέψτε μου, αφού πρώτα σας συγχαρώ, που φτάσατε ως εδώ, να σας δώσω, από καρδιάς, τρεις συμβουλές, όπως:

- Να στοχεύετε πάντα στην ποιότητα και την καινοτομία.
- Να παραμένετε αισιόδοξοι, παρά τις αντιξοότητες και
- Να κυνηγάτε τα όνειρά σας, βελτιώνοντας συνεχώς τα προσόντα και τις επιδόσεις σας, πρώτα απ’ όλα για τον εαυτό σας

Θα ήθελα, να σας διαβεβαιώσω ότι, εμείς, οι παραγωγικοί φορείς του τόπου, στηρίζουμε την προσπάθειά σας, με συνεχείς σχετικές παρεμβάσεις μας στην Κυβέρνηση. Άλλωστε, το ζητούμενο σήμερα είναι πώς, θα μπορέσει η Ελλάδα να κρατήσει τους νέους άνεργους με υψηλά προσόντα, αλλά και να φέρει πίσω τα καλύτερα μυαλά της, ώστε να σταματήσει το εκτεταμένο φαινόμενο της μετανάστευσης 190.000 επαγγελματιών στο εξωτερικό, εκ των οποίων, δυστυχώς, τα 3/4 είναι απόφοιτοι πανεπιστημίου. Από το "brain drain" δηλαδή, να προσπαθήσουμε να περάσουμε στο "brain gain".

Αξιότιμοι κύριοι καθηγητές,
Με τιμά ιδιαιτέρως, η απόφαση της Διοίκησης του Α.Ε.Ι. Πειραιά να με αναγορεύσει σε Επίτιμο Διδάκτορα της Σχολής Διοίκησης Επιχειρήσεων, αν και γνωρίζω ότι, υπάρχουν πολλοί και καλύτεροι καθηγητές και επιχειρηματίες, που αξίζουν αυτό τον τίτλο, περισσότερο από εμένα. Ίσως, το σκεπτικό της Επιτροπής να ήταν ότι, θα εκτιμήσω δεόντως και θα τιμήσω αυτή τη διάκριση. Σας ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σας και υπόσχομαι να μην σας απογοητεύσω. Λένε ότι, αυτά που δίνεις μπορείς να μη τα θυμάσαι, αλλά αυτά που παίρνεις, δεν πρέπει να τα ξεχνάς.

Τα συναισθήματα που μου δώσατε όλοι απόψε, δεν θα τα ξεχάσω ποτέ. Σήμερα, άκουσα και θυμήθηκα τόσα πολλά, που νοιώθω ότι, είδα τα 56 χρόνια της ζωής μου να περνούν από μπροστά μου σαν ταινία.
Τα θερμά σας και πολύ κολακευτικά λόγια ήταν για εμένα μία τεράστια ηθική ικανοποίηση, αλλά και μία μεγάλη υποχρέωση να σας δικαιώσω στο μέλλον.

Ιδιαίτερα όλους εσάς, που εδώ και πολλά χρόνια σας νοιώθω φίλους μου, Σεβασμιότατε Σεραφείμ, Πρόεδρε του ΑΕΙ Πειραιά, Λάζαρε Βρυζίδη, αγαπητέ Υπουργέ Θοδωρή Δρίτσα, φίλε Πρόεδρε της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, οφείλω να σας εκφράσω ολόψυχα, ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ.

Κυρίες και κύριοι, Σας ευχαριστώ!

ΥΓ: Το Piraeuspress.gr εύχεται συγχαρητήρια στον Βασίλη Κορκίδη και καλή δύναμη για να συνεχίσει το σημαντικό έργο του για την ανάκαμψη της οικονομίας του Πειραιά και ολόκληρης της Ελλάδας.