Ξεπαγώστε το κρέας σε 10 λεπτά (βίντεο)

Ξεχάσατε να ξεπαγώσετε το κρέας; Με το tip που θα σας δείξουμε σήμερα μπορείτε να το ξεπαγώσετε εύκολα μέσα σε 10-15 λεπτά.

 

Ξεκινήστε ζεσταίνοντας νερό. Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι νερό και αφήστε το να ζεσταθεί μέχρι να αρχίσουν να δημιουργούνται οι πρώτες φυσαλίδες στον πάτο της κατσαρόλας.

 

Κλείστε το μάτι της κουζίνας και βάλτε το κρέας μέσα σε σακουλάκια. Όσο πιο μικρά είναι τα κομμάτια που έχετε να ξεπαγώσετε τόσο πιο γρήγορα θα ξεπαγώσουν. Μην αφήνετε πολύ ώρα το κρέας μέσα στο ζεστό νερό.

 

Πριν βυθίσετε το κρέας μέσα στο ζεστό νερό, βάλτε το σε ειδικά πλαστικά σακουλάκια.

Πριν βυθίσετε το κρέας μέσα στο ζεστό νερό, βάλτε το σε ειδικά πλαστικά σακουλάκια.

 

 

Για το κοτόπουλο 10 λεπτά είναι αρκετός χρόνος και μέσα σε αυτόν τον χρόνο δεν προλαβαίνουν να αναπτυχθούν βακτήρια. Για άλλα κρέατα αρκούν 12 λεπτά. Στη συνέχεια βγάλτε το κρέας ή το κοτόπουλο από το ζεστό νερό, πλύντε το και μαγειρέψτε το κανονικά.

 

Πηγή: spirossoulis.com

 

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 

[iframe width=»560″ height=»315″ src=»https://www.youtube.com/embed/4a2hQpj6Dxc» frameborder=»0″ allowfullscreen ]