Cheesecake με βύσσινο που ξετρελαίνει και δεν παχαίνει!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Και ποιος δεν αγαπάει το cheesecake! Αυτό το «παραδοσιακό» αμερικάνικο γλυκό κατάφερε να κερδίσει μια θέση ανάμεσα στα πιο δημοφιλή γλυκά και όχι άδικα αφού διαθέτει τον τέλειο συνδυασμό για τον ουρανίσκο: τραγανή βάση, αέρινη κρέμα τυριού και από πάνω μια γλυκιά πινελιά από βύσσινα! 

Αυτό το υπέροχο γλυκό μπορείς να το φτιάξεις με τα χεράκια σου και να το απολαύσεις μόνη ή με παρέα, χωρίς ενοχές! Διότι έχεις στο πλευρό σου την , το , που δεν έχει τίποτε να ζηλέψει σε γλύκα από τη ζάχαρη και αγαπάει τη σιλουέτα σου αφού δεν έχει θερμίδες!

Σήκωσε, λοιπόν, τα μανίκια, μπες στην κουζίνα σου και , και με την πρώτη πιρουνιά θα χάσεις τα λόγια σου! Σου εγγυούμαστε ότι θα είναι σκέτη γλύκα!

Υλικά για το μπισκότο
120 γρ. Μαργαρίνη
10 γρ 
50 γρ πούδρα αμυγδάλου
1 τεμ. Αυγά
210 γρ αλεύρι πολυτελείας 55%
60 γρ. λιωμένη μαργαρίνη

Εκτέλεση
- Χωρίζουμε την ποσότητα του αλευριού περίπου στη μέση
- Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη λιωμένη μαργαρίνη, με μια ποσότητα αλευριού.
- Όσο το μείγμα δουλεύεται στο μίξερ, προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι
- Όταν δημιουργηθεί το ζυμάρι, το βγάζουμε από το μίξερ και το τυλίγουμε με μεμβράνη
- Αφήνουμε το ζυμάρι για 3 με 4 ώρες στο ψυγείο να ξεκουραστεί
- Έπειτα το ανοίγουμε με πλάστη σε πάχος περίπου 2 χιλιοστών και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μακρόστενα ή τετράγωνα κομμάτια
- Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC μέχρι να πάρουν ένα όμορφο, ξανθό χρώμα
- Αφού ψηθούν και κρυώσουν , τα θρυμματίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη λιωμένη μαργαρίνη.

Υλικά για κρέμα τύπου Philadelphia

300 γρ. τύπου Philadelphia
½ τεμ. Λεμόνι (για χυμό και ξύσμα)
8 γρ. 
350 ml Φυτική Κρέμα Γάλακτος Χτυπημένη
3 γρ. φύλλα ζελατίνης

Εκτέλεση
- Σε ένα μπωλ με κρύο νερό από το ψυγείο βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης για 20 λεπτά, ένα προς ένα να μαλακώσουν
- Σε ένα άλλο μπωλ βάζουμε την κρέμα Philadelphia, την Sweete Stevia, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε με σύρμα.
- Στραγγίζουμε τις ζελατίνες, τις λιώνουμε στη φωτιά σε ένα μικρό κατσαρολάκι, τις προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Τέλος προσθέτουμε στο μείγμα την καλά χτυπημένη φυτική κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.

Υλικά για βύσσινα
500 γρ. Φρέσκα βύσσινα, 3 γρ. , 100ml νερό
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το νερό με το και μόλις ζεσταθούν ρίχνουμε μέσα τα βύσσινα.
- Τα αφήνουμε στη φωτιά 1-2 λεπτά να σωταριστούν
- Έπειτα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, τα βάζουμε σε ένα μπωλ και τα αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσουν.

Μοντάρισμα
- Σε ένα σκεύος της αρεσκείας μας απλώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα
- Στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω την κρέμα Philadelphia και το βάζουμε στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η κρέμα
- Λίγο πριν σερβίρουμε το γλυκό, διακοσμούμε με τα βύσσινα που έχουμε ήδη προετοιμάσει.

Σε ενδιαφέρει! Το Cheesecake βύσσινο έχει 454 θερμίδες ανά μερίδα 118 γρ, με ζάχαρη και πλήρη λιπαρά.
Το Cheesecake με έχει 238 θερμίδες ανά μερίδα 118 γρ.

Πηγή: queen