ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΕΕ: Ο Πρόεδρος των Λογιστών Πειραιά Δημήτρης Ίσαρης μιλά στο Piraeuspress.gr

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή τις επικείμενες εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Piraeuspress.gr ζήτησε από τον Πρόεδρο Λογιστών Πειραιά & Πρόεδρο της Ανεξάρτητης Παράταξης ΕΣΚΟ Δημήτρη Ίσαρη, να μας πει δυο λόγια.

Από τη συνέντευξή μας με τον κ. Ίσαρη, βγαίνουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.

Με ισχυρή την παρουσία διακεκριμένων Πειραιωτών και όχι μόνο στο ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΟ, φαίνεται ότι ο Πειραιάς θα παίξει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις εκλογές του ΟΕΕ.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Δημήτρη Ίσαρη:

 

1. Γιατί πρέπει να ψηφίσουμε οπωσδήποτε, εμείς ως Λογιστές-Φοροτέχνες;
 

Το Οικονομικό Επιμελητήριο έχει 5.000.000€ έσοδα το χρόνο, σύμφωνα με τα δικά του στοιχεία. Από αυτά το 70% είναι τα έσοδα που έχει μόνο από τους Λογιστές-Φοροτέχνες, δηλαδή 3.500.000€, που αφορούν σε συνδρομές, υπεύθυνες δηλώσεις, ανανεώσεις αδειών κ.λ.π. 

Η ανταποδοτικότητα του Οικονομικού Επιμελητηρίου προς εμάς, είναι σχεδόν μηδενική. Περίπου 100.000€ και μόνο είναι τα έξοδα που διατίθενται σε κάποια σεμινάρια και τίποτε παραπάνω. Ζητάμε λοιπόν, το δικό μας Επιμελητήριο! Το Επιμελητήριο που θα ανήκει στους Λογιστές-Φοροτέχνες και θα έχει πραγματική ανταποδοτικότητα σύμφωνα με τα έσοδα που προέρχονται από τη δική μας τσέπη.

Γι’αυτό το λόγο λοιπόν πρέπει όλοι να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας και στις 11 Δεκεμβρίου να κάνουμε όλοι το χρέος μας.

 
2. Γιατί η ψήφος μας πρέπει να είναι μακριά από κόμματα και χρώματα;
 

Εδώ και τόσα χρόνια οι κομματικοί μηχανισμοί ξέρουμε πολύ καλά, από όποια πλευρά και αν προέρχονταν, δεν προσέφεραν τίποτα στην κοινωνία μας. Αντιθέτως, διέλυσαν την κοινωνία, την κατάντησαν έρμαιο των ξένων και κατάντησαν το Οικονομικό Επιμελητήριο από έναν οργανισμό που θα έπρεπε να εμπνέει σεβασμό και κύρος, σοβαρό συμβουλευτικό και επιστημονικό ρόλο για την πολιτεία,όπως αντιστοίχως  κάνουν το Τεχνικό Επιμελητήριο και οι Δικηγορικοί Σύλλογοι, έναν κοιμώμενο οργανισμό που μόνο στόχο έχει να αποτελεί «σκαλοπάτι» κάθε αισιόδοξου πολιτικού.

Για όλους τους παραπάνω λόγους πρέπει να αφήσουμε κόμματα και χρώματα στο παρελθόν και να κοιτάξουμε στο μέλλον με στόχο το Ο.Ε.Ε. να γίνει το κάστρο των Οικονομολόγων-Φοροτεχνικών.

 
3. Γιατί την ΕΣΚΟ και  όχι οποιαδήποτε άλλη παράταξη;
 

Γιατί εμείς στη ΕΣΚΟ, δεν έχουμε καμία σχέση κατ’ αρχάς με το παρελθόν. Δεν μας απασχολούσε και δεν μας απασχολεί η καρέκλα και η πολιτική κατάταξη αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Ελλήνων Οικονομολόγων, των Φοροτεχνικών αλλά και των Δημοσίων υπαλλήλων Εφοριακών που πλέον δεν είναι απέναντί  μας αλλά δίπλα μας. 

Γιατί όλοι μαζί παλεύουμε να σώσουμε το καράβι της Ελληνικής Οικονομίας. Δεν είμαστε η παράταξη που επί χρόνια επιζητούμε τις καρέκλες και τα οικονομικά οφέλη.

Απαιτούμε αξιοπρέπεια, επιστημονική αναγνώριση στο επάγγελμά μας, που μέρα με την μέρα απαξιώνεται. 

Το Ο.Ε.Ε. με τον θεσμικό του ρόλο μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει ΣΗΜΕΡΑ στην Ελληνική κοινωνία που υποφέρει από οικονομική κρίση.

Σας καλούμε να είστε μαζί μας σε αυτό τον αγώνα. 

Με την δική σας στήριξη, μπορούμε να τα καταφέρουμε!

 

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΣΚΟ:

Η ΕΣΚΟ( Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων ) ιδρύθηκε πριν από 3 χρόνια με μοναδικό σκοπό την αναγνώριση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός μας και την πραγματική ένωση του κλάδου απ'οπου προκύπτει και η ονομασία μας.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΟ, είναι ένα ψηφοδέλτιο που δεν έχει καμία σχέση με κόμματα και χρώματα, αποτελείται από κορυφαία στελέχη απ'ολους τους κλάδους των Οικονομολόγων και πλαισιώνεται από κορυφαίους Λογιστές Φοροτέχνεςόπως ο Πρόεδρος Δημήτρης Ίσαρης Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά, ο Αντιπρόεδρος Χαρ.Τζιρίτας Πρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Νέας Ιωνίας , ο Γ.Γραμματέας Αθαν.Παπαθανασίου , οι Δάσκαλοι του κλάδου Μανούσος Ντουκάκης και Ορέστης Σειμένης , και επίσης καταξιωμένα στελέχη και παιδιά του Πειραιά μας όπως ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποφοίτων της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά Κώστας Μπουρλετίδης, ο τ.Έφορος Α΄ ΔΟΥ Πειραιά Κώστας Σταύρου και επίσης ο Φοροτεχνικός Αθαν.Αραγιάννης, ο τ.Τραπεζικός Νίκος Γαβρίλης, ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Λογιστών Πειραιά Αντρέας Γεωρμπαλίδης, η Φοροτεχνικός Γκρέκα-Λεοντίτση Χρυσούλα, η Φοροτεχνικός Όλγα Ζησιμάτου, ο Οικονομολόγος Φοροτεχνικός Θοδωρής Κοκκινιώτης, ο επιφανής έμπορος Οικονομολόγος Γιάννης Φραγκούλης και το παιδί της Σαλαμίνας ο Οικονομολόγος Φοροτεχνικός Γιώργος Λουρίδας.

Η ΕΣΚΟ έχει προλάβει, στα 3 μόνο χρόνια ζωής της,να προσφέρει πολλά στον κλάδο, όπως ξεκινώντας από το 2014, ήταν η πρώτη παράταξη που ξεσήκωσε για πρώτη φορά τους συναδέλφους να βγούν στους δρόμους και να κάνουν την πρώτη πορεία στο Σύνταγμα εναντίον των τεράστιων προστίμων του Ν.4174/13

Η ΕΣΚΟ ήταν η πρώτη παράταξη που έστειλε αντιπροσωπεία στον Κο.Μαυραγάννη και η πρώτη που έφτιαξε Υπόμνημα για την μείωση των προστίμων,το οποίο και εφαρμόστηκε με ψήφιση νόμου μετά από 2 μήνες.

Η ΕΣΚΟ έδωσε δυναμικό παρόν στις συγκεντρώσεις του 2016 για το ασφαλιστικό και η παρουσία μας ήταν καταλυτική στο κλείσιμο των Εφοριών της Ε'Πειραιά και της Νέας Ιωνίας.