Αυτή είναι η Πειραιώτισσα που αρίστευσε στις Πανελλήνιες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Μια πειραιώτισσα βρέθηκε στις πρώτες θέσεις των επιτυχόντων στην Σχολή Στρατιωτικής Ιατρικής.

Ο λόγος για την Δήμητρα Παρέσογλου, μαθήτρια του 8ου Λυκείου Πειραιά, στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου, εξεταζόμενη στη Θετική κατεύθυνση, συγκέντρωσε 18.994 μόρια στις Πανελλαδικές εξετάσεις και πέτυχε στη στην ΣΣΑΣ Ιατρική με σειρά κατάταξης 14η!

Η Αριστούχος μαθήτρια μίλησε στο Piraeuspress.gr για την κοπιαστική χρονιά που πέρασε, για τα μελλοντικά της σχέδια και φυσικά για την πόλη που μεγάλωσε, τον Πειραιά.

1 dimitra paresoglou

-Δήμητρα,  αρχικά, τα θερμά μας συγχαρητήρια για την αριστεία και την επιτυχία σου! Αλήθεια, ποια ήταν η συμβολή του σχολείου στην επιτυχία σου;

Σίγουρα το σχολείο διαδραμάτισε πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη του στόχου μου. Η πλειονότητα των καθηγητών είναι αξιόλογοι και είχαν πραγματικό ενδιαφέρον να μας βοηθήσουν στη δύσκολη δοκιμασία των Πανελλαδικών εξετάσεων.

-Δυστυχώς το δημόσιο σχολείο αντιμετωπίζει πολλά πρακτικά ζητήματα. Ποια ήταν η συμβολή της οικογένειάς σου σε αυτό τον δύσκολο αγώνα;

Είναι ευρέως γνωστό ότι τα δημόσια σχολεία αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα για τα οποία βεβαίως δεν ευθύνονται οι καθηγητές μας. Δυστυχώς , όμως είναι κατά την άποψη μου, απαραίτητη εξωσχολική βοήθεια. Οφείλω, λοιπόν ένα τεράστιο ευχαριστώ στους γονείς μου και τα αδέρφια μου που όλα τα προηγούμενα χρόνια και με αποκορύφωμα την τελευταία χρονιά έκαναν ότι καλύτερο μπορούσαν δίνοντας μου τη δυνατότητα να προετοιμαστώ στο μέγιστο βαθμό με ιδιαίτερα μαθήματα. Εξίσου σημαντική ήταν η συμβολή τους στο ψυχολογικό τομέα, όλοι γνωρίζουμε πόσο ψυχοφθόρα είναι όλη αυτή η διαδικασία η στήριξη από την οικογένεια είναι πολύ χρήσιμη.Ένα ακόμη μεγάλο ευχαριστώ οφείλω σε αυτούς τους καθηγητές.

-Πώς ένιωσες  τη στιγμή που έμαθες πως πέτυχες στη σχολή που επιθυμούσες;

Η στιγμή που έμαθα τα αποτελέσματα σίγουρα θα μείνει ανεξίτηλη στο μυαλό μου αφού αποτελεί επιβράβευση των κόπων τόσων ετών και παράλληλα καθορίζει την μελλοντική επαγγελματική σταδιοδρομία μου σε έναν τομέα που αποτελεί διακαή μου πόθο. Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα καθώς κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας νέος ,όμως είναι δεδομένο ότι η χαρά και η ικανοποίηση ήταν τα πρωτεύοντα.

2 dimitra

-Ποιο είναι για σένα το μυστικό της επιτυχίας;

Δε νομίζω πως υπάρχουν μυστικά επιτυχίας η θέληση και η προσήλωση στο στόχο φέρνει το επιθυμητό αποτέλεσμα. θυσίασα κάποια πράγματα όπως τα χόμπι που είχα ,για ένα χρόνο, ήθελα να ασχοληθώ απερίσπαστη με το διάβασμα μου και αφιέρωσα πολύ χρόνο σε αυτό.

-Ποια η συμβουλή σου στην επόμενη Γ Λυκείου του 2015-2016 που αναμένεται να αρχίσει σε λίγες μέρες;

Όσο το δυνατόν λιγότερο άγχος που αποτελεί έναν ανασταλτικό παράγοντα , επίσης εγώ είχα στο μυαλό μου ένα ξεκάθαρο και συγκεκριμένο στόχο για τον οποίο δούλευα .

-Ποια είναι τα όνειρά σου για το μέλλον;

Σε λίγες μέρες ξεκινάω τη στρατιωτική εκπαίδευση και αργότερα τα μαθήματα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, είναι περίεργη η διττή φύση της σχολής και για αυτόν ακριβώς το λόγο με γοητεύει. Στόχος μου είναι να προσφέρω όσο το δυνατόν περισσότερα στους ασθενείς του μέλλοντος αλλά και στην Πατρίδα μας στην τόσο δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

-Τι σημαίνει για σένα ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε κρίση; Πόσο σε προσγειώνει στα όνειρά σου;

Η κοινωνικο-οικονομική κρίση που βιώνουμε όλοι στην καθημερινότητα μας λειτουργεί ως ενός σημείου ανασταλτικά στα όνειρα μου , όμως θέλω να ελπίζω όσο δύσκολο και αν είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεφύγουμε στο απώτερο μέλλον από αυτήν. Η επιλογή της συγκεκριμένης σχολής όμως για μένα δεν έχει σχέση με αυτή την κατάσταση , πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρα μας ανεξάρτητα από τους εξωγενείς παράγοντες.

-Μεγάλωσες στον Πειραιά. Πως φαίνεται στα δικά σου μάτια η πόλη μας;

Γεννήθηκα, μεγάλωσα και πήγα σχολείο σε μια ήσυχη γειτονιά του Πειραιά , αγαπώ την πόλη μου και παρότι σίγουρα υπάρχουν πολλά προβλήματα , εάν γύριζα το χρόνο πίσω δε θα το άλλαζα με τίποτα αυτό.

-Τι αγαπάς πολύ στον Πειραιά και τι είναι αυτό που θα άλλαζες;

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο από όλα στον Πειραιά μας είναι η θάλασσα, μία βόλτα στο Πασαλιμάνι ή την Πειραϊκή  για παράδειγμα με ηρεμεί και με γαληνεύει. Δυστυχώς δεν υπάρχει η κατάλληλη μέριμνα και φροντίδα για την ανάδειξη της πόλης μας , το πρώτο λιμάνι της χώρας που προσφέρει και τόση φυσική ομορφιά καθημερινά καταστρέφεται όλο και περισσότερο από τον ανθρώπινο παράγοντα είναι κρίμα πραγματικ , έχω σκεφτεί πολλές φορές ότι θα έπρεπε να είμαστε μέσα στους πρώτους τουριστικούς προορισμούς της χώρας και όχι οι τουρίστες που έρχονται να περνούν και να φεύγουν αμέσως.

Δήμητρα σε ευχαριστούμε πολύ και σου ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!