Θήλαστρο: Πότε πρέπει να στραφεί μία γυναίκα σε αυτό

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Τα θήλαστρα κάνουν τη ζωή πιο εύκολη σε αρκετές γυναίκες που τα χρησιμοποιούν. Πότε μία μαμά πρέπει να στραφεί σε αυτή τη λύση;

Καταρχήν, αν ένα παιδάκι γεννηθεί πιο νωρίς από ότι κανονικά, είναι δηλαδή προωράκι, υπάρχει μία δυσκολία στο να πιάσει το στήθος. Μπορεί να μείνει λίγες ημέρες σε θερμοκοιτίδα, μπορεί να είναι πολύ μικρούλι και να μην μπορεί να πιάσει τη θηλή κατευθείαν. Οπότε εκεί η μαμά η οποία ξεκινά μετά την τρίτη μέρα να παράγει γάλα, πρέπει με κάποιο τρόπο αυτό το γάλα να το βγάλει και να μπορέσει να σιτίσει το μωρό της με το δικό της γάλα. Οπότε εκεί, οι ειδικοί συστήνουν ένα νοσοκομειακό θήλαστρο που είναι μια καλή και δυνατή αντλία η οποία δεν πληγώνει τις θηλές είναι μαλακή κι εύκολη στη χρήση,  κι έτσι η μαμά εύκολα και γρήγορα μπορεί να κάνει και διπλή άντληση. Ειδικά όταν έχει και δίδυμα.  

Επίσης εάν για κάποιο λόγο το μωρό δεν είναι κοντά στη μαμά τις πρώτες ημέρες, είναι πολύ πρόωρο και είναι σε άλλη πόλη, η μαμά βγάζει το γάλα ανά τρίωρο, το μαζεύει και το στέλνει ή το πηγαίνει η ίδια σε ένα νοσοκομείο.