ΔΙΑΙΤΑ ΤΩΝ ΑΥΓΩΝ: Χάστε10 κιλά σε 8 εβδομάδες!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με την δίαιτα με αυγά χάσετε έως και 10 κιλά σε 8 εβδομάδες. Μια ιδανική δίαιτα για τους λάτρεις των αυγών.

Ιστορία: Από καιρό υπάρχουν πολλές και διαφορετικές δίαιτες που βασίζονται στην κατανάλωση βραστών ή τηγανητών αυγών. Η ιδέα είναι ότι το αυγό είναι τόσο δύσπεπτο που χρειάζεται μεγάλη κατανάλωση ενέργειας από το σώμα σας ώστε να «σπάσει» το αυγό. Δηλαδή, το αυγό δεν θα σας γεμίζει με θερμίδες επειδή το θερμιδικό περιεχόμενο τους καταστρέφεται κατά τη μετατροπή – πέψη. Επιπλέον, επειδή τα αυγά είναι τόσο δύσπεπτα χαρίζουν μακροχρόνια αίσθηση χόρτασης και έτσι συνεφέρουν στο να τρώτε λιγότερο φαγητό.

Υπάρχουν πολλές φήμες ότι πολλές διασημότητες χρησιμοποιούν δίαιτες αυγών για να διατηρήσουν την σιλουέτα τους.

 

Μενού

Πρωινό: Δύο αυγά. Επιλέξτε τον τρόπο μαγειρέματος που θέλετε. Βραστά, τηγανητά ή ομελέτα. Πιείτε ένα ποτήρι μεταλλικό νερό. Πάρτε μια πολυβιταμίνης και μια κουταλιά της σούπας ιχθυέλαιο με το πρωινό. Αυτό γίνεται για να εξασφαλιστεί ότι παίρνετε όλες τις βιταμίνες και τα λίπη που χρειάζεστε. Το ιχθυέλαιο δεν θα επηρεάσει αρνητικά την απώλεια βάρους.

Σνακ: Οποιοδήποτε λαχανικό. Πχ. ένα καρότο ή αγγούρι. Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι.

Μεσημεριανό: Προαιρετική σαλάτα με λίγες θερμίδες. Η σαλάτα δεν πρέπει να περιέχει πολύ πρωτεΐνη, επειδή τα αυγά βοηθούν στην κάλυψη των αναγκών σε πρωτεΐνες. Πιείτε ένα ποτήρι μεταλλικό νερό.

Σνακ: Οποιοδήποτε λαχανικό σερβιρισμένο με ένα αυγό. Το αυγό μπορεί να είναι βραστό ή τηγανητό. Πχ. μια ντομάτα ή ένα κομμάτι λάχανο, μαρούλι, κ.λπ. Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι.

Δείπνο: 150-200 γραμμάρια άπαχη πρωτεΐνη. Μπορεί να αποτελείται από ψάρια, κρέας ή πουλερικά. Σερβίρεται με όσα λαχανικά μπορείτε να φάτε. Πιείτε ένα ποτήρι μεταλλικό νερό.

Βραδινό σνακ: Οποιοδήποτε φρούτο. Πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι.

Αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε την δίαιτα με αυγά προσπαθήστε να επενδύσετε στην αγορά των «καλών» αυγών. Τα αυγά ποικίλλουν μεταξύ των χωριάτικων και των διαφόρων εμπορικών σημάτων. Μετά από μερικές μέρες θα νιώσετε τη διαφορά των διαφόρων ειδών των αυγών.

Κριτική στη δίαιτα με αυγά:

Απώλεια βάρους: Οκτώ με δέκα κιλά σε οκτώ εβδομάδες.

Διάρκεια: Οκτώ εβδομάδες.

Πλεονεκτήματα: Τα αυγά είναι φθηνή πρωτεΐνη. Αν σας αρέσουν τα αυγά, τότε ίσως η δίαιτα με αυγά είναι ιδανική για σας.

Μειονεκτήματα: Υψηλός κίνδυνος πονοκεφάλων που οφείλονται στο χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο και στην έλλειψη υδατανθράκων.