Τι άλλο θα δούμε; Ετοιμαστείτε να πίνετε… διάφανο καφέ!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Δεν έχει σημασία τι καφέ πίνετε. Είτε προτιμάτε εσπρέσο, καπουτσίνο ή φίλτρου, υπάρχει πάντα το αγαπημένο χαρακτηριστικό χρώμα του. Μια σειρά από πλούσιες καφετιές αποχρώσεις που αφήνουν εκείνο το καφέ δαχτυλίδι σαν  υπογραφή στο γραφείο σας και ταιριάζουν με τους λεκέδες στα δόντια σας. Τώρα όμως μπορείτε να αγοράσετε καφέ που μοιάζει με νερό και κάνει τα λεκιασμένα δόντια να μοιάζουν παρελθόν.

Καλώς ήρθατε στη μαγική νέα τάση του διάφανου καφέ. Ναι, καλά διαβάσατε.  Μιλάμε για καφέ που μοιάζει με νερό και επιπλέον υπόσχεται να διατηρήσει κατάλευκα τα δόντια σας. Επινοήθηκε από τους ιδιοφυείς Σλοβάκους αδελφούς David και Adam Nagy που ζουν στο Λονδίνο. Είναι  ιδιοκτήτες της εταιρείας CLR CFF και κυκλοφόρησαν τον πρώτο άχρωμο καφέ που μοιάζει με νερό. Οι ίδιοι εξηγούν τι τους οδήγησε σε αυτή την ανακάλυψη: «Πίνουμε και οι δύο πολύ καφέ.  Όπως και πολλοί άλλοι άνθρωποι, μας ταλαιπωρούσαν οι λεκέδες που προκαλεί στα δόντια.  Δεν υπήρχε τίποτα στην αγορά που να ταιριάζει στις ανάγκες μας και έτσι αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τη δική μας συνταγή ».

Παρόλο που ο καφές μοιάζει με νερό, έχει γεύση ενός δυνατού κρύου καφέ φίλτρου που μπορεί είτε να καταναλωθεί παγωμένος ως έχει ή να αναμιχθεί σε κοκτέιλ. Σε αυτή τη φάση τα αδέλφια δεν αποκαλύπτουν πολλά  για τη διαδικασία παρασκευής του : "Παράγεται με μεθόδους που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ πριν. Λόγω του συνδυασμού τεχνολογίας και συστατικών υψηλής ποιότητας, έχουμε φτιάξει ένα ρόφημα μοναδικό σε γεύση. Το προϊόν μας δεν περιέχει συντηρητικά, τεχνητές γεύσεις, σταθεροποιητές, ζάχαρη ή άλλα γλυκαντικά ".  Ο CLR CFF περιέχει μόνο 8 θερμίδες ανά μπουκάλι των 200ml. Σύμφωνα με πληροφορίες, πέρασαν τρεις μήνες για να ολοκληρώσουν τη φόρμουλα. Ο διάφανος καφές προτείνεται να πίνεται καλύτερα κρύος και ανάλογα με τον φωτισμό, φαίνεται να έχει ελαφρώς κιτρινωπή απόχρωση και περιέχει περίπου 100 mg καφεΐνης ανά φιάλη. 

Δεν έχει σχολιαστεί αν και πώς μυρίζει αυτό το ρόφημα, κάτι που θα μπορούσε σίγουρα να αποτελέσει ένα σημείο διαμάχης για τους λάτρεις των κλασσικών καφέδων. Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι εμφιαλωμένο, αφαιρεί και την τελετουργία της προετοιμασίας του, ειδικά όταν πρόκειται για το πρώτο πρωϊνό μας φλιτζάνι, διαδικασία η οποία για μερικούς είναι πιο εθιστική από την ίδια την καφεΐνη.

Ο διάφανος καφές  αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμος μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο τόσο online όσο και σε επιλεγμένα σούπερ μάρκετ και καταστήματα. 

entertv.gr