ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΖΟΥΜΑΣ: Ούτε λέξη για την προσευχή στα σχολεία από τον Μητροπολίτη Νικαίας κ. Αλέξιο!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με αφορμή τη μετάδοση της Κυριακάτικης Θείας Λειτουργίας από την ΕΡΤ, από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Νικαίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νικαίας κ. Αλεξίου, ο γνωστός Πειραιώτης Επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας, δεν άφησε ασχολίαστο (εύλογα) το γεγονός ότι ο Ιεράρχης μας, μια μέρα πριν τον Αγιασμό στα σχολεία και ενώ τον παρακολουθούσε το πανελλήνιο μέσω της κρατικής συχνότητας, δεν έκανε ούτε μια αναφορά στον ''άτυπο διωγμό'' που βιώνει η Εκκλησίας μας, με αιχμή του δόρατος τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη!

Δείτε τι ακριβώς έγραψε ο Σωτήρης Τζούμας μέσα από το εκκλησιαστικό ιστολόγιο που διατηρεί exapsalmos.gr:

ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΗ Μ. ΤΖΟΥΜΑ

Σήμερα έγινε αναμετάδοση της θείας λειτουργίας από τον Αγιο Νικόλαο Νικαίας επ´ ευκαιρία της μνήμης του μικρασιατικού ξεριζωμού.

Και όπως είναι φυσικό ομίλησε για την ημέρα και για τον Αγιο Εθνομάρτυρα Σμύρνης Χρυσόστομο ο Μητροπολίτης Νικαίας Αλέξιος. Ακούγοντάς τον μου δημιουργήθηκαν κάποιες σκέψεις που θέλω να τις μοιραστώ μαζί σας :

–Σεβ. Άγιε Νικαίας, καλή η ιστορία και η παρελθοντολογία, αλλά πρέπει κάποτε να αρχίσει η Εκκλησία να μιλά σε χρόνο Μέλλοντα. Σας δόθηκε η ευκαιρία σήμερα και μάλιστα σε απ´ευθείας αναμετάδοση από την δημόσια τηλεόραση, εν μέσω δεκάδων νέων ντυμένων με τις παραδοσιακές ενδυμασίες από κάθε γωνιά της ελληνικής γής της Ιωνίας, να μιλήσετε και να πείτε για την κατάργηση της προσευχής στα σχολεία μας από τον σε διατεταγμένη υπηρεσία, άθεο υπουργό Παιδείας Φίλη, ο οποίος ζηλώσας την δόξα της κ.Ρεπούση, λέγει οτι όλα αυτά είναι παραμυθάκια και πιθανόν μα μην είναι και πολύ αλήθεια !!

Σας δόθηκε η ευκαιρία να πείτε για όλα εκείνα που απασχολούν τον σύγχρονο Έλληνα και την κοινωνία μας χωρίς μοιραία να προκαλέσετε και να έλθετε σε δύσκολη θέση, κάτι που πιθανόν δεν θέλετε!

Σας δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσετε και να πείτε αλήθειες! Εσείς μείνατε στα παλιά !

Δυστυχώς χάσατε- χάσαμε μία σημαντική ευκαιρία! Κρίμα!