ΠΡΟΣΟΧΗ- ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ! 26χρονος πάσχει από σπάνια ασθένεια που τον μετατρέπει σε ΨΑΡΙ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σοκ προκαλεί η εικόνα του 26χρονου Αντόνιο Ρελόχ, από ένα χωριό στις Φιλιππίνες. Ο νεαρός πάσχει από μια σπάνια ασθένεια του δέρματος, την ιχθύωση, που σκληραίνει και ξεφλουδίζει την επιδερμίδα, κάνοντάς τη να μοιάζει σαν να έχει λέπια ψαριού και να φαίνεται καμμένο.

Ο Αντόνιο έχει στερηθεί πολλά εξαιτίας της ασθένειάς του. Η μητέρα του τον παράτησε όταν εκείνος έγινε 12 ετών, η γιαγιά του ήταν εκείνη που τον μεγάλωσε, δεν γνώρισε ποτέ τον πατέρα του, ενώ οι συγχωριανοί του τον θεωρούν «φάντασμα», «καταραμένο» και «σατανικό». Έτσι, παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Αντόνιο αναγκάζεται να ζει κρυμμένος σε μια ξύλινη καλύβα και να σταματήσει να πηγαίνει στην αγορά και την εκκλησία, που τόσο του άρεσε.

Ορισμένοι καλόκαρδοι συγχωριανοί του αποφάσισαν να τον βοηθήσουν και να τον πάνε στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, τη Μανίλα, για να ακολουθήσει θεραπεία και να γιατρευτεί. «Το δέρμα μου πονάει πολύ όταν κινούμαι. Ελπίζω ότι κάποτε οι άνθρωποι να καταλάβουν ότι είμαι απλά κι εγώ ένας άνθρωπος σαν αυτούς» εξομολογείται ο Αντόνιο. «Σαν παιδί, μου άρεσε πολύ να παίζω έξω. Τώρα κάθομαι κλεισμένος μέσα, γιατί με λένε ‘φάντασμα’. Ονειρεύομαι να είμαι υγιής και πάλι και να έχω δουλειά, να γίνω ηλεκτρολόγος, που είναι το όνειρό μου».

Για να θεραπευτεί ο 26χρονος, πρέπει πρώτα οι γιατροί να διαγνώσουν ακριβώς τη μορφή της ιχθύωσης από την οποία πάσχει, ώστε να του συνταγογραφήσουν μια αλοιφή που θα ενυδατώνει το ραγισμένο του δέρμα. Κάτι τέτοιο, όμως, μόνο να τον ανακουφίσει θα καταφέρει, καθώς το να θεραπευτεί εντελώς είναι μάλλον απίθανο.

  

Η ξαδέρφη του Αντόνιο, Γιεσελίν, κατηγορεί τους συγχωριανούς που τον αποκαλούν «τέρας» και «φάντασμα». Εξηγεί ότι «ο Αντόνιο ντρέπεται γιατί τον θεωρούν καταραμένο. Με στεναχωρεί πολύ αυτό. Έχει ένα υπέροχο χαμόγελο και είναι καταπληκτικός άνθρωπος. Θέλω να τον βοηθήσω. Όταν τον βλέπεις, καταλαβαίνεις τι πραγματικά είναι ο πόνος».

  

Τι είναι η ιχθύωση
 

Η σπάνια αυτή πάθηση είναι μια κληρονομική διαταραχή του δέρματος στην οποία συσσωρεύονται τα νεκρά κύτταρα και δημιουργούν την όψη που έχουν τα λέπια του ψαριού.

Κάποιες φορές τα χαρακτηριστικά της πάθησης εμφανίζονται στη γέννηση ενός ανθρώπου κι άλλες αναπτύσσονται στα πρώτα του παιδικά χρόνια.

Προς το παρόν δεν έχει βρεθεί θεραπεία και οι γιατροί το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι η χορήγηση φαρμάκων για να περιορίσουν την επέκταση της νόσου, μέχρι να βρεθεί το φάρμακο.

Πηγή: dailymail.com/ star.gr