Βρετανία: «Παγώνει» ο μισθός των υπουργών για τα επόμενα πέντε χρόνια

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ίδια θα παραμείνει για τα επόμενα πέντε χρόνια η ετήσια αποζημίωση που λαμβάνουν οι υπουργοί της Βρετανικής κυβέρνησης, στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει το Λονδίνο για να περιορίσει το δημοσιονομικό έλλειμμά του, ανακοίνωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Οι υπουργοί λαμβάνουν 134.565 λίρες ετησίως, μαζί με τη βουλευτική αποζημίωσή τους. Ο μισθός τους παραμένει στα ίδια επίπεδα από το 2010, όταν μάλιστα είχε υποστεί μείωση 5% στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας που λάμβανε η προηγούμενη κυβέρνηση συνασπισμού των Συντηρητικών με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Ο Κάμερον έχει δεσμευτεί να κάνει περικοπές ύψους 25 δισεκατομμυρίων λιρών τα επόμενα δύο χρόνια ώστε το δημοσιονομικό έλλειμμα που σήμερα φτάνει το 5% να μετατραπεί σε πλεόνασμα κατά το οικονομικό έτος 2018-19. «Θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε τις δύσκολες αποφάσεις που είναι αναγκαίες για να μειώσουμε τις δαπάνες και να διασφαλίσουμε την οικονομία μας» γράφει σήμερα σε άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Times ο Βρετανός πρωθυπουργός.

«Αποφάσισα να παγώσω τον μισθό των υπουργών της κυβέρνησης... καθώς συνεχίζουμε τη δουλειά μας σε όλη τη χώρα, θα αναλάβουμε όλοι το μερίδιο που μας αναλογεί», πρόσθεσε.

Μια ανεξάρτητη επιτροπή που επιβλέπει τους μισθούς και τις δαπάνες των βουλευτών είχε προτείνει όλα τα μέλη του κοινοβουλίου και οι υπουργοί να λάβουν φέτος αύξηση 10%, έτσι που η βουλευτική αποζημίωση να ανέβει στις 74.000 λίρες. Ο Κάμερον ωστόσο κάλεσε την επιτροπή αυτή να ξανασκεφθεί την πρότασή της.