Ο Ιησούς από την Ναζαρέτ όπως δεν τον έχετε ξαναδεί-Σπάνιες ΦΩΤΟ από τα γυρίσματα της ταινίας!

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


H τηλεοπτική σειρά «Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» που κάθε Μεγάλη Εβδομάδα επιστρέφει στη μικρή οθόνη και έχει γίνει σχεδόν εθιμική συνήθεια. Σε σκηνοθεσία του Φράνκο Τζεφιρέλι, θεωρείται η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή όλων των εποχών.

Η υπερπαραγωγή αυτή που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1977 μας χάρισε εξαιρετικές ερμηνείες, με σημαντικότερη εκείνη του Ρόμπερτ Πάουελ.

Πίσω από το δέος που νιώθουμε βλέποντας το στην μικρή οθόνη, υπάρχουν βέβαια κανονικοί άνθρωποι όπου όταν σταματούσαν τα γυρίσματα, είχαν καθημερινές στιγμές.

Μάλιστα, στο διαδίκτυο κυκλοφορούν φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς που «σοκάρουν» καθώς δείχνουν τους πρωταγωνιστές ως απλούς ανθρώπους, δίχως το προσωπείο του ρόλου που υποδύονται. Η αλήθεια είναι ότι οι φωτογραφίες αυτές έρχονται να επιβεβαιώσουν τη σκηνοθετική ιδιοφυΐα του Τζεφιρέλι καθώς κατάφερε να συνδέσει τόσο εύστοχα τα πρόσωπα με τους ρόλους. Τόσο που βλέποντας τις παρακάτω φωτογραφίες μας "ξενίζει" η ανθρώπινη πλευρά τους.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ, ο ηθοποιός που έχει μείνει στην μνήμη όλων ως ο «Ιησούς από την Ναζαρέτ» περνούσε τα διαλείμματα στα γυρίσματα της ομώνυμης τηλεοπτικής σειρά με τον…δικό του τρόπο.

Αν και έχουν περάσει πολλά χρόνια από την ταινία του Ιταλού σκηνοθέτη, Φράνκο Τζεφιρέλι, οι φωτογραφίες από όσα έγιναν πίσω από τις κάμερες είναι ακόμη θέμα συζήτησης.

Ο Βρετανός ηθοποιός έκανε δοκιμές για τον ρόλο του Ιούδα. Αλλά ο Τζεφιρέλι πρόσεξε τα γαλάζια μάτια του και σκέφτηκε ότι ίσως ήταν καλύτερος στον ρόλο του Ιησού. Τον έστειλε, λοιπόν, να μαυρίσει στον ήλιο ώστε να χάσει το υπερβολικά λευκό χρώμα που είχε.

Τελικά ο Τζεφιρέλι εντυπωσιάστηκε από το αποτέλεσμα και τον προσέλαβε αμέσως για τον ρόλο του Ιησού.

Ο  Ρόμπερτ Πάουελ πέρασε πολύ δύσκολα, αφού  χρειάστηκε να χάσει πολλά κιλά για να υποδυθεί τον Ιησού, ενώ για να γυριστεί η σκηνή που κουβαλά τον σταυρό και αυτές της σταύρωσης, έκανε δίαιτα 12 μέρες πριν.

«Όταν κλήθηκα να υποδυθώ τον Ιησού, ήμουν 31 ετών και ομολογώ ότι μέχρι τότε δεν είχα κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη θρησκεία και καμία απολύτως γνώμη για τον Χριστό. Τώρα, ύστερα από 9 μήνες γυρισμάτων σε επιβλητικά τοπία του Μαρόκου και της Τυνησίας, μπορώ να πω ότι πραγματικά πιστεύω στον Ιησού, ακόμη και αν δεν πηγαίνω τακτικά στην εκκλησία» έχει δηλώσει ο Ρόμπερτ Πάουελ για το ρόλο του στη σειρά.

«Στη σκηνή της Σταύρωσης, ήμουν λίγο νευρικός, ίσως και από την εξάντληση που ένιωθα, ύστερα από τη δίαιτα 12 ημερών που είχα επιβάλλει στον εαυτό μου, πριν από το γύρισμα, για να φαίνομαι όσο πιο «ρεαλιστικός» μπορούσα» πρόσθεσε.

«Κάποια στιγμή κοιτάζοντας στον καθρέφτη, αναγνώρισα στο είδωλό μου τον Ιησού. Μου φάνηκε ότι είδα την εικόνα που έχει ο καθένας από εμάς γι΄ Αυτόν, όταν προσπαθούμε να τον φανταστούμε. Την εικόνα που έχω συγκρατήσει από παιδί.Πραγματικά ελπίζω στο μνημόσυνό μου, να με θυμούνται και να με αποκαλούν όλοι ως «τον άνθρωπο που υποδύθηκε τον Ιησού» έχει αναφέρει ο  μεγάλος πρωταγωνιστής.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι  ο ίδιος ο ηθοποιός είχε δηλώσει: «Όταν ήμουν στον σταυρό έκανε τρομερό κρύο. Οπότε από το να με κατεβάζουν και να με ανεβάζουν ξανά στον σταυρό, με άφηναν εκεί, δίνοντάς μου κουβέρτα, παντόφλες και τσιγάρο. Βασικά, έκανε τόσο κρύο που θυμάμαι να μου δίνουν και κονιάκ».

ΠΗΓΗ: star.gr