ΠΑΡΙΣΙ: Αυτός είναι ο δράστης της τρομοκρατικής επίθεσης στα Ηλύσια Πεδία – Ήταν γνωστός στις Αρχές

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την «ριζοσπαστικοποίησή» του ήταν σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο δράστης της δολοφονικής επίθεσης με ένα νεκρό αστυνομικό, το βράδυ της Πέμπτης (20/04) στο Παρίσι.

Όπως μεταδίδει η εφημερίδα “Le Parisien”, πρόκειται για τον γεννημένο στη Γαλλία, 39χρονο Καρίμ Σεουρφί, ο οποίος χρησιμοποιούσε το ψευδώνυμο «Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος» και το 2003 είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 20 ετών για απόπειρα δολοφονίας κατά πέντε ατόμων, μεταξύ αυτών δύο αστυνομικών, δύο χρόνια νωρίτερα. Το 2005 η ποινή του είχε μειωθεί στα 5 χρόνια.

Αστυνομικοί έκαναν «φύλλο και φτερό» το σπίτι του Σεουρφί στο προάστιο Σελ, στο ανατολικό Παρίσι και εξετάζουν τώρα το αν τα αποτυπώματα που βρέθηκαν στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, ταιριάζουν με αυτά του δράστη της επίθεσης, ο οποίος έπεσε νεκρός από τις σφαίρες των αστυνομικών.

Φωτογραφία του φερόμενου ως δράστη τον οποίο γνώριζε καλά η γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI), δόθηκε στη δημοσιότητα από το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί πρόσφατα εναντίον του καθώς όπως μετέδωσε το BFM TV, πριν από λίγο καιρό είχε μπει ξανά στο στόχαστρο των γαλλικών Αρχών όταν φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Telegram, για την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων με άλλους ομοϊδεάτες του, προκειμένου να εκτοξεύσει απειλές και να κάνει γνωστή την «επιθυμία» του να σκοτώσει αστυνομικούς.

paris3

paris2

Ανθρωποκυνηγητό για τον δεύτερο δράστη
Η γαλλική αστυνομία αναζητεί άνδρα που ταυτοποιήθηκε από τις βελγικές υπηρεσίες ασφαλείας σε σχέση με την χθεσινή επίθεση στην Λεωφόρο των Ηλυσίων, δήλωσε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών στο ραδιοφωνικό δίκτυο EUROPE 1.

Υπενθυμίζεται ότι στην επίθεση στη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ, τραυματίστηκαν επίσης δύο αστυνομικοί και μια γυναίκα που περνούσε από την περιοχή, σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Παρισιού.

Δείτε βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της επίθεσης

Το Ισλαμικό Κράτος ευθύνεται για την ένοπλη επίθεση στο κέντρο του Παρισιού χθες που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και τραυμάτισε άλλους δύο σοβαρά, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της οργάνωσης Amaq.

Οι αστυνομικές Αρχές έκαναν έκαναν από την πρώτη στιγμή λόγο για μια πιθανότατα «τρομοκρατική ενέργεια»,ενώ αργότερα, το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης, δίνοντας στη δημοσιότητα το όνομα του φερόμενου ως δράστη.

Η περιοχή αποκλείστηκε και η αστυνομία κάλεσε τους πολίτες να αποφεύγουν το σημείο.

Σύμφωνα με το Reuters, ο ένας ένοπλος δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις Αρχές ασφαλείας, ενώ η ίδια πηγή έκανε λόγο για πυροβολισμούς που συνέβησαν τουλάχιστον μιάμιση ώρα μετά το αρχικό συμβάν σε άλλη τοποθεσία κοντά στην Λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.

ΠΗΓΗ : Newsbomb.gr