Κατάρριψη ρωσικού ελικοπτέρου: Νεκρά και τα 5 μέλη του μέλη του πληρώματος

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ρωσικό ελικόπτερο που μετέφερε τρία άτομα του πληρώματος και δύο αξιωματικούς καταρρίφθηκε στη Συρία, σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας. Σύμφωνα με πληροφορίες από το δίκτυο Russia Today, το Κρεμλίνο επιβεβαίωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (01/08/2016) τον θάνατο και των πέντε επιβατών.

«Την 1η Αυγούστου, ένα ρωσικό στρατιωτικό μεταγωγικό ελικόπτερο Mi-8 καταρρίφθηκε από το έδαφος, ενώ βρισκόταν καθ' οδόν προς την αεροπορική βάση Χμεϊμίμ, αφού είχε παραδόσει ανθρωπιστική βοήθεια στην πόλη του Χαλεπίου. Τριμελές πλήρωμα και δύο αξιωματικοί του Ρωσικού Κέντρου για τη Συριακή Συμφιλίωση είχαν επιβιβαστεί στο ελικόπτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά το ανακοινωθέν του ρωσικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή του ότι όλα τα μέλη του πληρώματος έχουν σκοτωθεί.
«Οι επιβάτες του ελικοπτέρου σκοτώθηκαν, όπως μάθαμε από την αναφορά του Υπουργείου Άμυνας. Πέθαναν ηρωικά, καθώς το πλήρωμα προσπάθησε να οδηγήσει το ελικόπτερο μακριά από κατοικημένες περιοχές, ώστε να ελαχιστοποιηθούν τα θύματα στο έδαφος», είπε ο Πεσκόφ.

«Το Κρεμλίνο εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες όσων σκοτώθηκαν στο καθήκον», πρόσθεσε ο ίδιος.
Πρόκειται για το τρίτο ρωσικό ελικόπτερο που καταρρίπτεται μέσα στο 2016. Τον Ιούλιο, ένα καταδιωκτικό ελικόπτερο τύπου Mi-25 χτυπήθηκε από βλήμα κοντά στην Παλμύρα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι δύο Ρώσοι χειριστές του. Το αεροσκάφος πραγματοποιούσε τότε επιδρομές εναντίον στρατιωτικών στόχων του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Απρίλιο, ακόμη ένα στρατιωτικό ελικόπτερο τύπου Mi-28N κατέπεσε, τη στιγμή που πετούσε πάνω από τη συριακή πόλη Χομς, με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας να υπογραμμίζει ότι καταρρίφθηκε.

Πηγή: newsbomb.gr