Επιασαν τρομοκράτες του ISIS που σχεδίαζαν επίθεση στο ματς Αλβανία-Ισραήλ

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Την αλλαγή της έδρας της διεξαγωγής του Σαββατιάτικου αγώνα μεταξύ Αλβανίας και Ισραήλ για τα προκριματικά του Μουντιάλ αποφάσισε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας για λόγους ασφαλείας.

Ο λόγος είναι πως η αστυνομία της χώρας προχώρησε στη σύλληψη τεσσάρων ανδρών που φέρονται να έχουν σχέσεις με τον ISIS και σχεδίαζαν τρομοκρατικό χτύπημα στο ματς. Πλέον ο αγώνας, που επρόκειτο να γίνει στη Σκόνδρα (130 χλμ. βόρεια των Τιράνων) θα γίνει στο Ελμπασάν (55 χλμ. νότια των Τιράνων).

«Υπάρχει το αίσθημα του φόβου και η αλήθεια είναι ότι το μυαλό μας μόνο στο παιχνίδι δεν είναι. Οι ζωές όλων μας είναι πιο σημαντικές από το ποδόσφαιρο κι ελπίζουμε ότι θα έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας», είπε σε ισραηλινά ΜΜΕ ποδοσφαιριστής κρατώντας την ανωνυμία του, ενώ πριν καν προκύψει η αλλαγή έδρας η Ομοσπονδία του Ισραήλ είχε ενημερώσει τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται σε συλλόγους του εξωτερικού ότι μετά τον αγώνα δεν θα αναχωρήσουν για τις ομάδες τους, αλλά για λόγους ασφάλειας θα επιστρέψουν όλοι μαζί στο Τελ Αβίβ κι από εκεί θα είναι ελεύθεροι.

Μάλιστα, την αποστολή του Ισραήλ στα Τίρανα θα συνοδέψουν και επιπλέον 15 άνδρες της Μοσάντ!

Πηγή: iefimerida