Ολυμπιακοί Αγώνες 2016: Γιατί ζητά συγγνώμη από τον Κιμ Γιονγκ Ουν Βορειοκορεάτης αρσιβαρίστας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Με δάκρυα στα μάτια και παγωμένο βλέμμα ο δημοφιλής Βορειοκορεάτης αθλητής της άρσης βαρών Ομ Γιουν στέκεται στο βάθρο έχοντας στο στήθος του το αργυρό μετάλλιο και ζητά γονυπετής συγγνώμη από τον Κιμ Γιονγκ Ουν για την... αποτυχία του.

Τον ίδιο άθλο που είχε καταφέρει στους Ολυμπιακούς του 2012 στο Λονδίνου ήθελε να πραγματοποιήσει ξανά ο Βορειοκορεάτης αθλητής Ομ Γιουν και να επιστέψει και πάλι στην χώρα του με το χρυσό από το Ρίο. 

AdTech Ad

Ο λιλιπούτειος αθλητής με μόλις 1.50 μ. ύψος, τέσσερα χρόνια πριν, έπλεε σε πελάγη ευτυχίας και χαμογελούσε διαρκώς γιατί είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στην κατηγορία των 56 κιλών.

«Τα αίτια της βελτίωσής μου και το πώς κατάφερα να κερδίσω το χρυσό μετάλλιο τα οφείλω στην αγάπη και την υποστήριξη που μου πρόσφερε ο μεγάλος ηγέτης ο Κιμ Γιονγκ Ουν», είχε πει ο Χολ τότε.

«Θα με εμπνέει για πάντα και ζητάω συγγνώμη που δεν κατάφερα να επιστρέψω με το χρυσό» είπε λυπημένος ο Ομ αναφερόμενος στον Κιμ Γιονγκ Ιλ (πατέρας του Κιμ Γιονγκ Ουν) που πέθανε τον Δεκέμβριο του 2011.

Πηγή: newsbomb.gr