Σοκ στο Καράκας: 17 νέοι ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου όταν κάποιος έριξε δακρυγόνο σε κατάμεστο κλαμπ.

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Θρήνος στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, Καράκας. Δεκαεπτά νέοι, ανάμεσά τους 8 ανήλικοι, βρήκαν σήμερα τραγικό θάνατο σε νάιτ κλαμπ. Κάποιος έριξε δακρυγόνο μετά από καβγά, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός.

Δεκαεπτά νεκροί, εκ των οποίων 8 ανήλικοι, σήμερα σε ένα κλαμπ μετά από καβγά κατά τη διάρκεια του οποίου ένας εκ των εμπλεκομένων εκτόξευσε ένα δακρυγόνο. Αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και οι νεαροί θαμώνες να αρχίσουν να σπρώχνουν βίαια ο ένας τον άλλο και να ποδοπατιούνται, ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών & Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ

“Ξέσπασε μια συμπλοκή τις πρώτες πρωινές ώρες και ένα από τα πρόσωπα που ενεπλάκησαν εκτόξευσε ένα δακρυγόνο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός μεταξύ του πλήθους των 500 ατόμων που βρίσκονταν στο εσωτερικό του κλαμπ. Συνέπεια, 17 νέοι άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους” δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ο Ρεβερόλ.

Τα θύματα πέθαναν από ασφυξία και από πολλαπλά τραύματα, διευκρίνισαν οι αρχές.

Καράκας: Από τη χαρά στην ανείπωτη τραγωδία

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε κατά τη διάρκεια μιας γιορτής για την απονομή των πτυχίων μαθητών λυκείου στο Ελ Παραϊσο.

Ο υπουργός Εσωτερικών & Δικαιοσύνης της Βενεζουέλας, Νέστορ Ρεβερόλ, είπε ακόμη ότι επτά άνθρωποι συνελήφθησαν, εκ των οποίων δύο ανήλικοι, ο ένας εξ αυτών φέρεται να έριξε το δακρυγόνο.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι αρχές συνέλαβαν τον υπεύθυνο του νυχτερινού κέντρου, διότι δεν τήρησε τους προβλεπόμενους κανόνες ασφαλείας που “πρέπει να εφαρμόζονται (…) για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο μεταφοράς πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών” σε δημόσιους χώρους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ