Όλη η Γαλλία αποθεώνει τον ήρωα μετανάστη που έσωσε παιδάκι από βέβαιο θάνατο – Θα τον δει ο Μακρόν

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Ο νεαρός παράτυπος μετανάστης από το Μαλί ο οποίος σκαρφάλωσε σε μπαλκόνι κτιρίου στο Παρίσι κι έσωσε ένα παιδί που κρεμόταν στο κενό θα γίνει δεκτός σήμερα το πρωί στο προεδρικό μέγαρο από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Μαμαντού Γκασαμά, ο οποίος αναγορεύθηκε χθες από πολλά γαλλικά μέσα ενημέρωσης σε «ήρωα», 24 ώρες μετά την αυθόρμητη πράξη του, θα συναντηθεί με τον αρχηγό του γαλλικού κράτους στις 09:50, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο περιβάλλον του προέδρου. Το περιστατικό σημειώθηκε το Σάββατο. Ο νεαρός άνδρας χωρίς να υπολογίσει τον κίνδυνο με παροιμιώδη αυτοθυσία ανεβαίνει στο κτίριο για να σώσει το παιδί. Το πλήθος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα. Ο ένοικος του διπλανού διαμερίσματος προσπάθησε κι αυτός να βοηθήσει το αγοράκι χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν έφτανε το παιδί.
Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

Οι πυροσβέστες που κλήθηκαν στο σημείο αντίκρισαν το παιδί και τον σωτήρα του σε κατάσταση σοκ. Το παιδί είχε τραυματιστεί ελαφρά στο νύχι ενώ ο άνδρας έφερε κάποιες αμυχές. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του παιδιού είχε φύγει για λίγο από το διαμέρισμα. Όπως ισχυρίστηκε στις αρχές είχε πάει για ψώνια, αφήνοντας μόνο του το αγοράκι…

Με πληροφορίες από: leparisien

Πηγή: www.newsit.gr