Αμερικανός Γερουσιαστής: Η Τουρκία θα χρησιμοποιήσει τα F-35 κατά της Ελλάδας

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


- Το ένα μετά το άλλο δέχεται τα "χαστούκια" από τις ΗΠΑ ο Ερντογάν
- Δήλωση βόμβα από Αμερικανό Γερουσιαστή πως η Τουρκία θέλει τα F-35 για να τα χρησιμοποιήσει κατά της Ελλάδας
- Βαρύ το κλίμα στις ΗΠΑ για την Τουρκία – Γερουσιαστής χαρακτήρισε εχθρό τον Τούρκο πρόεδρο
- «Γλυκοκοιτάει» σε… υπερόπλο του Πούτιν η Άγκυρα

Το όνομά του είναι Μπραντ Σέρμαν. Είναι Αμερικανός Γερουσιαστής. Είναι ο άνθρωπος που ζήτησε από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να μην πωλήσει στην Τουρκία του Ερντογάν τα F-35. Γιατί θεωρεί πως δεν θα τα χρησιμοποιήσει στη μάχη κατά της τρομοκρατίας αλλά κατά της Ελλάδας.
click4more

Το video από την τοποθέτηση – βόμβα του Σέρμαν ανέβασε την Κυριακή (27.05.2018) στο twitter ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος, Αμπντουλάχ Μποζκούρτ. Δεν είναι το μοναδικό.

Ο Σέρμαν εξέφρασε την ελπίδα πως η αμερικανική κυβέρνηση «θα αντιταχθεί και θα αποτρέψει την πώληση των F-35. Δεν είναι όπλα που θα χρησιμοποιηθούν στη μάχη κατά των τρομοκρατών. Είναι όπλα που θα χρησιμοποιηθούν κατά της Ελλάδας». Κάλεσε μάλιστα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ να μείνει ουδέτερο. Και υπενθύμισε στις σφαγές Αρμενίων, Ελλήνων κι άλλων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία στις αρχές του προηγούμενου αιώνα.

Δείτε το video

Ράπισμα στην Τουρκία: «Εχθρός μας ο Ερντογάν»

Δεν ήταν η μοναδική «φωνή» κατά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Τουρκίας αυτή του Σέρμαν. Ο Γερουσιαστής Ντάνα Ροχραμπάχερ αποκάλεσε τον πρόεδρο της Τουρκίας εχθρό και όχι φίλο των ΗΠΑ. Και ζήτησε από τον Μάικ Πομπέο να τον αντιμετωπίσει έτσι, στηρίζοντας τους Κούρδους!

«Χαίρομαι που πλέον έχουμε μια κυβέρνηση και έναν υπουργό όπως εσείς, που ξέρουν ότι δεν πρέπει να συμπεριφερόμαστε στους εχθρούς σαν να είναι φίλοι μας. Πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους εχθρούς ως εχθρούς και τους φίλους ως φίλους, όχι το αντίθετο. (…) Ήλπιζα ότι θα στηρίζαμε τους Κούρδους. Ο Ερντογάν έχει γίνει εχθρός μας. Δεν είναι φίλος μας».

Από την πλευρά του, ο γερουσιαστής Άλμπιο Σάιρς όχι μόνο ζήτησε από τον Μάικ Πομπέο να επανεξεταστεί το εμπάργκο όπλων στην Κύπρο. Αλλά όταν ο Αμερικανός ΥΠΕΞ χαρακτήρισε την Τουρκία χώρα σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, του… υπενθύμισε πως «ελπίζω να μην σκέφτεστε να τους δώσετε τα F-35 στο μέλλον. Δίνουμε, δίνουμε, δίνουμε και μας χαστουκίζουν όταν τους χρειαζόμαστε!».

Ο δε Γερουσιαστής Κρις Σμιθ ζήτησε από τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, να συμπεριλάβει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ την Τουρκία στον κατάλογο με τις χώρες ιδιαίτερης ανησυχίας (Country of Particular Concern) για παραβίαση των θρησκευτικών δικαιωμάτων! «Ελπίζω πως έτσι θα προσδιοριστεί και ο Ερντογάν στην Τουρκία για ό,τι έχει κάνει κατά των ορθόδοξων και πολλών άλλων».

Πηγή: www.newsit.gr