Συναγερμός στις αρχές. Φοβούνται εκτέλεση πρίγκιπα Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ στον γάμο

Google news logo Βρείτε μας στο Google News. Πατήστε εδώ!


Σε συναγερμό οι αρχές λίγες μέρες πριν από τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ.

Μετά την ανακοίνωση ότι ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ θα διασχίσουν με ανοιχτή άμαξα απόσταση δύο μιλίων, οι αρχές φοβούνται χτύπημα από ελεύθερο σκοπευτή.

Οι αρχηγοί των δυνάμεων ασφαλείας ανησυχούν για τη φύλαξη του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ κατά τη διάρκεια της πομπής στους δρόμους του Windsor. Φοβούνται ότι θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους.

Ανώτερη πηγή στην αστυνομία δήλωσε στους Sunday Times πως η διαδρομή που θα ακολουθήσουν με την ανοιχτή άμαξα προκαλεί μεγάλα προβλήματα ασφαλείας.

Φοβούνται ότι θα μπορούσε ο γάμος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ να μετατραπεί σε Σαράγεβο. Τότε που ελεύθεροι σκοπευτές στόχευαν πολίτες κατά τη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων στη Βοσνία τη δεκαετία του 1990.

Με την πομπή των δύο μιλίων το βασιλικό ζευγάρι θα περάσει από εκατοντάδες διαμερίσματα, σπίτια και καταστήματα κατά μήκος της οδού Windsor High και άλλων στενών δρόμων στην αγορά.
Στρατιές αστυνομικών για τον γάμο πρίγκιπα Χάρι – Μέγκαν Μαρκλ

Ο πρώην επικεφαλής της βασιλικής προστασίας στη Σκωτία Yard Dai Davies δήλωσε ότι η χρήση της οδού Windsor High από άποψη προστασίας είναι ανησυχητική. «Παρουσιάζει προβλήματα από άποψη θεμάτων ασφαλείας και θα ήταν πολύ δύσκολο να εκκενωθεί σε ενδεχόμενο επίθεσης».

Για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ θα απαιτηθεί η συνδρομή 3.000 αξιωματικών στις 19 Μαΐου. Αριθμός τριπλάσιος από τους αστυνομικούς στον γάμο του πρίγκιπα Κάρολου με την Καμίλο στο κάστρο Windsor το 2005.

Πιστεύεται ότι έχουν ληφθεί ειδικά μέτρα για τη μετατροπή του στρατώνα Credenhill στο Hereford σε μια ψεύτικη εκδοχή της Windsor High Street. Περισσότεροι από 40 στρατιώτες της SAS μαζί με αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής και της Ομάδας Βασιλικής Προστασίας συγκεντρώθηκαν για να εξασφαλίσουν ότι θα μπορούν να αποτρέψουν οποιαδήποτε επίθεση.

Πηγή: Dailymail